Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovačka HVIDRA: 'Haški sud diskriminira Domovinski rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reagirajući na smanjenje kazne bivšem generalu JNA Pavlu Strugaru, predsjednik dubrovačke HVIDR-e Robert Hauswitschka kazao je kako se u Haagu prošlih godina stalno događaju slične stvari, t.j. da oni koji su skrivili i činili zločine prolaze nekažnjeno, a kad dobiju i najnižu kaznu, i ona se smanjuje.

'Naši generali osuđuju se zbog prekomjerna granatiranja u oslobađanju Knina, a svi dobro znamo kako je Dubrovnik teško razaran i doista je smiješno da tako visoki časnik dobije tako malenu kaznu', kazao je čelnik dubrovačke HVIDR-e.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Dodao je kako se u Haagu diskriminira Domovinski rat i njegovi heroji. 

>> Strugaru smanjena kazna za razaranje Dubrovnika i ubijanje civila

Žalbeno vijeće Haaškog suda danas je bivšem generalu JNA 75-godišnjem Pavlu Strugaru smanjilo kaznu s osam na 7,5 godina zatvora, koliko je kažnjen prvostupanjskom presudom prije tri godine za propuste u zapovjednoj odgovornosti u razornu topničkom napadu snaga JNA na Dubrovnik 6. prosinca 1991.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene