Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučeno danas

Dubravka Šuica potpredsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubravka Šuica izabrana je za novu potpredsjednicu EPP Women - Zajednicu žena Europske pučke stranke.

Da Dubravka Šuica postaje nova potpredsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke odlučile su na današnjoj Generalnoj skupštini EPP Women u Berlinu članice te velike stranačke obitelji europskih pučana. Za predsjednicu EPP Women ponovno je izabrana Doris Pack, stoji u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Forum EPP-a Plenković svoju Vladu vidi samo u superlativima: "Kompanije nisu ostale na nogama slučajno" Slika nije dostupna OPORAVAK I OTPORNOST Šuica donijela ''dobar dar'' iz EK, Plenković: ''Jedna smo od šest EU država koje su najbrže ostvarile predviđene reforme''

Uz održane izbore na Generalnoj skupštini EPP Women raspravljalo se i o temama vezanim za jednakost i prava žena, posebice o Arapskom proljeću.

>> Šuica ponovno potpredsjednica Kongresa lokalnih vlasti Vijeća Europe

'EPP Women posebno se zalaze za ravnopravnost spolova, te prava i jednakost žena u svim segmentima društva. Na tim i drugim poljima uložen je veliki dugogodišnji rad i trud svih struktura u Hrvatskoj, od službenika do ministara, te je postignut značajan napredak, a sve kako bismo postali punopravnom članicom EU i ostvarili dugogodišnji cilj. Potezi aktualne Vlade i pojedine izjave, pod krinkom očuvanja nacionalnih interesa, zapravo nas vraćaju unazad i udaljavaju od EU, kazala je potpredsjednica EPP Women i potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene