Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DSV produljio suspenzije sucima Josipoviću i Rukavini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće za tri mjeseca produljio je suspenziju sucu Općinskog suda u Gvozdu, Zvonimiru Josipoviću, koji je pod istragom zbog mita, a do pravomoćnosti odluke na Ustavnom sudu produljena je i suspenzija sucu gospićkog Županijskog suda, Pavlu Rukavini, kojeg je DSV razriješio zbog neurednog obnašanja dužnosti.

Protiv Josipovića USKOK vodi kazneni postupak zbog primanja mita. 

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

Nekoliko osoba prijavilo ga je tvrdeći da ih je sudac tražio, a od njih dvije da je i primio, mito za usluge vezane uz njihove predmete na sudu u Gvozdu.

Sudac i bivši predsjednik gospićkog Županijskog suda Pavo Rukavina žalio se Ustavnom sudu, nakon što ga je DSV prošlog tjedna razriješio dužnosti zbog nepravilnosti u radu na 28 predmeta. Rukavina je nakon 20 godina sudačkog staža razriješen, iako je tročlano Stegovno vijeće DSV-a predložilo samo novčanu kaznu.

DSV je reimenovalo suce koji su nakon pet godina sudačkog staža stekli uvjete za stalno imenovanje. Od 13 predloženih sudaca za stalnu sudačku dužnost nije imenovana jedino sutkinja Jelica Balog koja je radila na Prekršajnom sudu u Vukovaru.

Uz suce više prekršajnih sudova na stalne su dužnosti imenovani sutkinja Vrhovnog suda Ileana Vinja te sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Novom sutkinjom Županijskog suda u Splitu imenovana je Mariju Šimičić, dosadašnja sutkinja splitskog Općinskog suda.

DSV je odbio zahtjeve za skidanje imuniteta sutkinji zagrebačkog Trgovačkog suda Branki Pavlović, sucu Općinskog suda u Slavonskom Brodu Vedranu Paveliću, sutkinji Općinskog suda u Sinju Jagodi Matić te sucima splitskog Županijskog suda Luki Grgatu i Dragici Samardžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene