Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matko Glunčić

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja protivi se kurikularnoj reformi u školi svoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja lobira da Osnovna škola Tina Ujevića, u koju idu njegova djeca, odustane od provođenja eksperimentalne kurikularne reforme.

Naime, ravnateljica škole Vlatka Mihelić dobila je 90-postotnu podršku zbornice da se škola prijavi za eksperimentalnu reformu, no roditelji, čija se odluka o prihvaćanju također traži, u posljednji su tren rekli "ne" reformi. Predsjednik tog vijeća koji se protivi reformi upravo je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upisano 500 prvašića manje Počela je škola! Evo koje sve promjene za učenike i roditelje donosi reforma Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) počinje školska godina Divjak: "Cilj reforme je da učenici nauče rješavati probleme i steknu funkcionalno znanje"

Glunčić je inače kritičar kurikularne reforme, što je i javno manifestirao, a poznato je i kako se prijavio za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

Ravnateljica škole kaže kako je Vijeće roditelja obavijestilo školu da s obzirom na rezultate glasanja ne mogu dati suglasnost za ulazak škole u eksperimentalnu reformu.

"Za nas je tu priča završila", kaže ravnateljica, dok se sam Glunčić nije izjasnio.

Ministrica Blaženka Divjak nije komentirala Glunčićev slučaj.

"Škola Tin Ujević izvrsna je škola s mnoštvom projekata i motiviranim mladim učiteljima koje sam imala priliku osobno upoznati. Stoga sam uvjerena da će učitelji učiniti sve da učenici dobiju kvalitetno obrazovanje", kazala je ministrica za Jutarnji list..

Član Predsjedništva HNS-a koji je želio ostati anoniman poručio je kako je ponašanje državnog tajnika sramotno te da će o tome razgovarati s koalicijskim partnerima.

Podsjetimo, Glunčić je ostao u ministarstvu iz vremena HDZ-a i u sve je češćem sukobu s ministricom Divjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene