Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasili se i o zidu u Maksimiru

Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova"

Pala skela u središtu Zagreba - 3
Pala skela u središtu Zagreba - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pala skela u središtu Zagreba - 3 Pala skela u središtu Zagreba - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pala skela u središtu Zagreba - 2 Pala skela u središtu Zagreba - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pala skela u središtu Zagreba - 1 Pala skela u središtu Zagreba - 1 Foto: DNEVNIK.hr U Maksimirskoj se tijekom radova urušio zid U Maksimirskoj se tijekom radova urušio zid Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 U Maksimirskoj se tijekom radova urušio zid Galerija 1/5 >>
U tijeku je nadzor građevinske inspekcije u Petrinjskoj ulici gdje se u petak sa zgrade MUP-a srušila skela, a inspekcija rada u području zaštite na radu utvrdila je nedostatke te je poslodavcu zabranjeno obavljanje nekih radova, izvijestio je u utorak Državni inspektorat.

"Nadzor građevinske inspekcije je u tijeku, a inspekcija rada u području zaštite na radu utvrdila je nedostatke u primjeni odredbi Zakona o zaštiti na radu zbog čega je poslodavcu zabranjena uporabu sredstava rada, dijela skele, građevinskih cijevi za otpad, dok se ne otklone utvrđeni nedostaci", rekli su Hini u Inspektoratu.

Nadalje, navode, zabranjeno je obavljanje radova na unutarnjim etažama građevine dok se ne izvede zaštita od pada kroz otvore, te je zabranjeno korištenje kosog prilaza na -1 etaži dok se ne postavi zaštitna ograda.

Inspekcija zatvorila gradilište u Maksimiru

Državni inspektorat izvijestio je i o urušavanju zida na Maksimirskoj cesti tijekom uklanjanja stare zgrade na križanju Maksimirske i Kuhačeve. Istaknuli su da je u dosadašnjem inspekcijskim nadzoru građevinska inspekcija zatvorila gradilište postavljanjem službenog znaka, a inspekcijski nadzor je u tijeku.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

"Inspekcija rada u području zaštite nadzorom je utvrdila nedostatke u primjeni odredbi Zakona o zaštiti na radu, zbog čega su donesena upravne mjere kojima je poslodavcu zabranjeno korištenje radne opreme, bagera, dok se ne ispita u skladu s propisima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović bura oko izbora ne jenjava Oglasio se Milanović: "Što skriva Andrej Plenković kada je u DORH doveo Turudića?"

Nadalje, udaljen je rukovatelj bagera dok se ne osposobi za rad na siguran način te je zabranjeno obavljanje radova na gradilištu bez uporabe osobne zaštitne opreme", istaknuli su u Državnom inspektoratu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene