Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene u zadnji čas

NOVI GAF DRŽAVNE MATURE: Čeka li nas kaos u školama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u zadnji je čas donio odluku o pomicanju termina jesenskih rokova državne mature. Tako će se ispiti održavati u prvom tjednu rujna što znači da će se kositi s početkom nastave.

Nakon početnih gafova u sustavu državne mature zbog kojih su bili odgođeni ispiti iz nekoliko predmeta, kaos se nastavlja i na jesenskim rokovima. Naime, odgađanje ispita u redovnom roku rezultiralo je pomicanjem cijelog kalendara državne mature zbog čega će jesenski rokovi, umjesto 23. kolovoza dok su školske klupe prazne, početi 27. kolovoza i nastaviti se u prvom tjednu rujna kada će školski hodnici ponovno biti puni, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TKO JE KRIV Otkriveno kako su splitski učenici dobili krivi test na državnoj maturi, određen i datum novog ispita Slika nije dostupna Čeka se novi datum Ministrica Divjak zatražila hitnu reakciju tijela oko propusta na državnoj maturi

'Kalendar polaganja državne mature je nešto što se zna godinu dana unaprijed i neozbiljno je mijenjati ga nekoliko dana prije početka školske godine. Bilo je svakakvih cirkusa s državnom maturom, ali ovo prelazi sve granice', rekao je predsjednik školskog sindikata 'Preporod' Željko Stipić.

>> Predstavljeni rezultati državne mature: Palo čak 4.000 učenika strukovnih škola!

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja uvjeravaju kako se neće dogoditi ništa dramatično te da je prije donošenja ove odluke suglasnost za nju dalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te da su svi učenici i profesori o svemu na vrijeme obaviješteni. Pomicanjem datuma polaganja jesenskih rokova željeli su, tvrde, što većem broju 'popravljača' omogućiti da izađu na maturu u istoj godini u kojoj završavaju četvrti razred.

Spomenimo još da na jesenski rok ove godine izlazi 6915 maturanata od kojih je 312 učenika koji su ljetos morali na popravni iz najmanje jednog predmeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene