Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subvencionira država

Evo prilike za 314 tisuća nezaposlenih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samozapošljavanje je i jedna od najvažnijih mjera koju provodi Zavod za zapošljavanje. Prema njihovim podacima, do 22. kolovoza mjeru je iskoristilo oko 4 300 osoba.

Svi koji koriste mjeru samozapošljavanja od države dobivaju državna sredstva za subvenciju plaća, i to 50% godišnjeg troška bruto plaća. Naravno, prije toga potrebno je osmisliti i predstaviti kvalitetan poslovni plan, koji mora biti pozitivno ocijenjen.

Pročitajte i ovo Prva trgovina lokalnih proizvoda - 4 OTVORENA Sikirevčanka Jedini u Hrvatskoj imaju ono o čemu mnogi sanjaju: "Zasad ide jako dobro, nadamo se da će tako i ostati" Obrtništvo, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 uvedene promjene od 1. rujna Planirate otvoriti obrt ili ste još uvijek u nedoumici? DNEVNIK.hr donosi što vam je sve potrebno za taj proces i koliko će vas to koštati

No, zadarska obrtnica sve je uspjela napraviti bez ičije pomoći. Uz dobru ideju, samostalno je uspjela pokrenuti obrt u kojem posao odlično ide. U njezinom obrtu roizvode se i prodaju isključivo hrvatski proizvodi, a do pokretanja posla dovela ju je obiteljska tradicija.

''Bilo je potrebno puno hrabrosti i odvažnosti da bih pokrenula vlastiti obrt, ali vjerujem u svoj uspjeh s obzirom da je tradicija ono što ljude zanima i što vole'', rekla je Diana Hunić, vlasnica obrta.

>>Postanite poduzetnik uz kvalitetan poslovni plan!

Da bi stvorila sigurno radno mjesto, Diana se iz Zagreba preselila u Zadar. Posla je toliko da ga ima i za druge.

''Imamo svoju vlastitu radionicu i surađujemo s obrtnicima iz cijele Hrvatske, tako da u dućanu imamo gotovo kulturu iz cijele Hrvatske'', rekla je Hunić.

Dianinu zamisao podržala je i struka, ali i kupci koji su prepoznali domaće. Za mladu vlasnicu obrta nedoumica nije bilo. Svoju je inspiraciju pronašla i uspješno pretvorila - u poslovnu priliku.

Stoga, uz dobru ideju i predanost poslu koji ima potencijala da se probije na tržištu, do prilike za uspjeh ipak se može doći. Eto barem malo motivacije za 314 tisuća nezaposlenih Hrvata koji svoju priliku još uvijek traže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene