Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad u svjetskim metropolama

Država otvorila natječaj za savršen posao s jednako atraktivnom plaćom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država zapošljava nove veleposlanike hrvatskog turizma. Nude plaću od 3100 eura, a radna mjesta se nalaze u Parizu, New Yorku, Moskvi i ostalim svjetskim metropolama.

Država je otvorila natječaj za posao direktora predstavništva turističke zajednice. Točnije, odlazak iz države u neku od svjetskih metropola i rad na promociji Hrvatske u tim zemljama.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Uredi se nalaze u New Yorku, Bratislavi, Budipešti, Moskvi, Minhenu i Frankfurtu, Varšavi, Bruxellesu, Parizu i Milanu.

"To su zapravo ambasadori turizma, ljudi za koje će ovo biti više od posla. To je posao za osobu koja turizam promišlja 24 sata na dan, osobu koja je kreativna, željna dokazivanja i koja razumije tržište. Imat će mogućnosti dokazivanja ali i veliku odgovornost", kaže Barbara Mesić, predsjednica Povjerenstva za odabir direktora predstavništava.

Od kandidata se, osim diplome, traži iskustvo od minimalno tri godine u granama turizma ili marketinga, pismena preporuka prijašnjeg poslodavca, stručni ispit za rad u turističkom uredu i poznavanje barem jednog svjetskog jezika.

Ako odabrna osoba ne zna jezik zemlje u koju ide, HTZ plaća i troškove učenja prvih godinu dana.

No za dobiti "savršen" posao potrebno je ispuniti još jedan uvijet, a to je napraviti poslovni plan koji treba sadržavati sve ideje za promociju Hrvatske.

Članovi povjerenstva kažu kako će najviše inzistirati na kvaliteti.

"Svaki od kandidata mora imati vjerodostojnost i znanje dovoljno da može predstavljati hrvatski turizam te da može stvoriti uvjete za rast i razvoj hrvatskog turizma u tim zemljama", kaže Boris Žgomba, član Povjerenstva.

Uz atraktivan posao predstavljanja hrvatskih ljepota, idu i atraktivna primanja.

"Prosječna plaća je 3 100 eura, a uz to idu troškovi za bračnog druga i maloljetnu djecu. HTZ pokriva i 80 posto troškova stanarine", kaže Mesić.

Natječaj se zatvara sljedeći tjedan, a mandat u inozemstvu traje 3 godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene