Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Useljivi do kraja godine

Država nudi 421 stan po nikad povoljnijim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš obišla je POS-ove stanove u Zagrebu koji će od ponedjeljka biti dostupni građanima za kupnju.

Cijena po metru četvornom iznosi nešto manje od 1100 eura, a građani će moći birati između 421-og stana. Stanovi koje država daje na prodaju građanima nikad nisu bili povoljniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do 15. rujna SUPER STANOVI Izuzetno povoljna cijena novogradnje Slika nije dostupna Ušteda za građane? Mrak Taritaš: POS-ovi stanovi bit još konkurentniji

Kako napreduje njihova izgradanja, došla je provjeriti ministrica graditeljstva, a pregled je bio detaljan. Viđenim je Anka Mrak Taritaš bila zadovoljna.

Mrak Taritaš: POS-ovi stanovi bit još konkurentniji

Vrlo brzo se uputila na drugu zagrebačku lokaciju na kojoj država gradi stanove. "Riječ je o stanovima čija je cijena na tržištu 1092 eura i 1094 na drugoj zgradi i od ponedjeljka su jedna i druga zgrada otvorena kupnja za sve građane. Jedini uvjet je da su državljani Republike Hrvatske", rekla je Taritaš.

U slobodnoj prodaji naći će se 421 stan, od kojih su dvije trećine stanovi srednje kvadrature - između 45 i 60 metara četvornih. Mi smo cirka između 20 i 25 posto povoljniji u odnosu na tržište", kaže Slavko Čuljak, direktor agencije za posredovanje nekretninama.

Za kupnju POS-ovih stanova država građanima nudi i kredite s rokom otplate na 30 godina uz kamatnu stopu od 2,99 posto. "Ono što je izuzetno važno - važna je ta kvaliteta gradnje o kojoj ovaj trenutak zaista vodimo jako računa", rekla je Taritaš. Prvi stanovi na obje zagrebačke lokacije trebali bi biti useljivi - do kraja godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene