Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticaji

Država mlađima od 25 godina jamči da će u 6 mjeseci dobiti ponudu za posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krenuo je dugo najavljivan projekt poticaja za mlade. Sufinanciranjem kod zapošljavanja i samozapošljavanja Vlada namjerava smanjiti broj nezaposlenih, mlađih od 25 godina. U ovom trenutku oko 140 tisuća osoba unutar te dobne skupine traži posao.

Država će novim projektom poticaja mlađima od 25 godina jamčiti da će unutar 6 mjeseci po završetku obrazovanja dobiti ponudu za posao ili daljnje obrazovanje. 'Definitivno ne bi bilo loše da se to ostvari, ali živi bili pa vidjeli', rekla je nezaposlena Valentina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrsić očekuje 30.000 do kraja godine Od početka 2015. ugovore na neodređeno dobilo 18.000 mladih Slika nije dostupna Ministar Mrsić u Dnevniku PADA BROJ NEZAPOSLENIH 'Moramo napraviti više, ne želimo da Hrvatska ostari i postane zemlja bez ljudi'

>> Doznajte koje su sve aktivne mjere zapošljavanja!

Novac dolazi iz europskog fonda teškog 6 milijardi eura. Poslodavcima nude bespovratne poticaje u visini 3 bruto plaće. 'Ja očekujem da ćemo prve rezultate imati za barem dva do tri mjeseca', rekao je Mirando Mrsić, ministar rada.

Samozapošljavanje financirat će se u iznosu od 85%, a HBOR će osigurati kredite. 'Cilj je da Vlada podupire zaista početnike, žene, poduzetnike, mlade i sve one koji žele svoju budućnost pronaći u poduzetništvu', rekao je ministar financija Slavko Linić. Država će mladima pokrivati i putne troškove, a bude li novca, povećat će se i naknade za pripravnički rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene