Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Držala je sina dok smo je klali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zapisnik organa bezbednosti" iz Knina, kojima je u siječnju 1992. Damir Travica ispričao kako je pobio obitelj Čengić, napokon je ugledao svijetlo dana. Možda ti užasni detalji potaknu Travičino izručenje iz Velike Britanije u Hrvatsku.

Podsjetimo, na osnovi dokumentiranoga zahtjeva hrvatskog Ministarstva pravosuđa od 24. listopada 2002. godine, u Velikoj Britaniji proveden je sudski postupak koji je okončan odlukom da se Travica izruči. 

Pročitajte i ovo Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije" Dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 28. obljetnica Obilježavanje Oluje u Kninu, Plenković održao govor: "Nećemo dopustiti Srbiji da bude regionalni tužitelj i sudac"

Kada se očekivalo da će Travica napokon biti izručen, zapelo je u britanskom Ministarstvu unutarnjih poslova, kod ministra Reida.

Slobodna Dalmacija je došla u posjed iskaza okrutnog zločinca Damira Travice, danog 13. veljače 1992. godine kapetanu prve klase Dragomiru Pećancu, o "ubistvu porodice Čengić Drage dana 18. 01. 1992. godine u s. Ervenik, SO Knin", uz sudjelovanje zapisničarke Snježane Sladić. 

U zapisniku je opisan stravičan način na koji je obitelj ubijena. Manijaci su tako hladnokrvno smaknuli ne samo supružnike već i njihova dva sina.

Opisuje se i način na koji su ženu zaklali. 

Ovaj okrutni zločin dogodio se prije 15. godina u zaseoku Šašići kod Ervenika kada je zvjerski ubijena obitelj Čengić -otac Drago (1953), majka Nevenka (1960) i njihova malodobna djeca - Slobodan (11) i Goran (4).

Toga kobnog dana otac Drago i sin Slobodan ubijeni su u obiteljskoj kući, gdje su ih počinitelji ovoga zločina i zapalili, dok je majka Nevenka spašavajući malog Gorana ubijena nedaleko od obiteljske k uće zajedno sa djetetom. 

Počinitelj ovoga zločina Damir Travica uhićen je 6. studenog 2002. godine u Engleskoj, ali još uvijek nije izručen hrvatskom pravosuđu koje je zatražilo njegovo izručenje.

Stravične detalje možete pročitati u Slobodnoj Dalmaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene