Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimsko proljeće

Drugi puta u četiri dana: Gorski kotar opet pod snijegom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već drugi put u zadnja četiri dana snijeg je zabijelio Gorski kotar, a najviše problema zbog pahulja u svibnju imaju Gorani i vozači koji prolaze tim krajem.

Iako snijeg u svibnju nije novost stanovnicima Gosrkog kotara, ne događa se često da u samo nekoliko dana iz ljetne odjeće moraju uskočiti u zimske kapute. Nad cijelu su se Lijepu našu nadvili oblaci pa u ostalim krajevima zemlje pada kiša. Ceste su, poručuju iz HAK-a, mokre pa je promet u većini krajeva usporen.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV NOVI STIŽE TIJEKOM NOĆI Gorski kotar još se uvijek bori sa snijegom: "Priroda ipak pokazuje svoje zube i jača je od nas"

>> FOTO: Snijeg u Gorskom kotaru

Nešto sunca moglo bi danas zasjeti samo na krajnjem jugu. Loši vremenski uvjeti nastavit će se i sutra. Snijeg se može očekivati u Lici, no tijekom dana očekuje se postupno razvedravanje sa zapada. Na Jadranu će prevladavati sunčano, prijepodne u Dalmaciji uz promjenjivu naoblaku i ponegdje kratkotrajan pljusak. Puhat će slab do umjeren, u sjevernim krajevima i gorju prijepodne povremeno i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu uz obalu umjerena i jaka bura, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana jak i olujan sjeverac.

Jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna između 13 i 19C.Pretežno sunčano i postupno toplije vrijeme prognostičari očekuju od petka, no temperature će se još uvijek zadržati blizu ništice. U Lici se tako očekuje i do minus jedan u noći na petak i prijepodne istoga dana. U ostalim krajevima toplije, a onda u nedjelju poslijepodne postupno naoblačenje, a navečer i u noći na ponedjeljak mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, uglavnom na Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. (Agencija VLM)

Ako imate fotografije ili snimke snijega pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu Facebook stranicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene