Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje zbogom Antoniji Bilić

Drniš: 'Neka te anđeli čuvaju i nasmijavaju, kao što si i ti nas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krugu obitelji, prijatelja i sugrađana danas poslijepodne na groblju sv. Ivana u drniškom naselju Badnju pokopana je Antonija Bilić.

Na posljednje počivalište Antonijine posmrtne ostatke nosili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Njih 60 iz svih krajeva Hrvatske izmjenjivalo se u povorci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posljednje počivalište Groblja su im pretrpana, pogrebi preskupi: Oni su pronašli alternativu, nude se i novčane nagrade Ilustracija Ovo morate znati Skupo je umrijeti, ali je jeftinije ako vas kremiraju: Provjerili smo što smijemo s urnom i pepelom

To je bila želja Antonijine obitelji koja se na taj način, ali i zahtjevom da se ne kupuju vijenci za pokojnicu, već da se novac uplati na račun HGSS-a, željela odužiti pripadnicima te službe za sve što su učinili za njih tijekom potrage za njom.

>> Sprovod u srijedu: Umjesto cvijeća i svijeća novac uplatite HGSS-u

Na posljednjem ispraćaju bilo je dvanaest svećenika drniškog dekanata, a vjerski obred predvodio je fra Petar Klarić. Antonijina školska kolegica Marijana Brakus oprostila se od nje riječima: "Neka te anđeli čuvaju i nasmijavaju, kao što si i ti nas."

Antoniju Bilić ubio je Dragan Paravinja 7. lipnja 2011. Paravinja je za teško ubojstvo Antonije te za još dva pokušaja silovanja na Županijskom sudu u Šibeniku osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Otkako je nestala, sve do 27. studenog ove godine, kada su kod Josipdola uz državnu prometnicu pronađeni njezini posmrtni ostatci, trajala je jedna od najopsežnijih potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene