Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto Vlada šuti?

Drama u željezari: Završio u bolnici, pa se opet vratio štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatično je danas bilo i u splitskoj Željezari gdje već deset dana radnici štrajkaju glađu.

Štrajkašu Lovri Bratimu opet je pozlilo. Liječnici hitne pomoći ustanovili su da ga je potrebno ponovno odvesti u bolnicu na infuziju. I ostalim je štrajkašima sve gore. Gladovanje je iscrpilo njihov organizam, a živci popuštaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži da se hitno nađe rješenje Josipović s radnicima Željezare: Situacija je ozbiljna! Slika nije dostupna Nova obećanja Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti

Danas su štrajkašima u posjet stigle supruge i majke koje su već očajne zbog neizdržive situacije. Sutra štrajkaše očekuje još jedan sastanak u Zagrebu, u Ministarstvu gospodarstva, no nade i strpljenja kod radnika je sve manje. Nakon sastanka donijet će odluku hoće li prekinuti štrajk glađu ili će ga nastaviti.

>> Izmoreni i malaksali, nastavljaju štrajk glađu
 

Šrajkašu glađu pružena liječnička pomoć

Prema najnovijim informacijama Bratim se opet vratio među štrajkaše u Željezaru, izjavio je sindikalni povjerenik Tonči Mužić. Po Mužićevim riječima taj je štrajkaš glađu odbio zamolbe ostalih kolega štrajkaša, ali i svoje rodbine da prekine štrajk i ode kući na oporavak.

Napomenuo je i kako su štrajkaše glađu danas posjetila i dvojica svećenika, savjetujući im da da vode računa o zdravlju te o zabrinutosti rodbine zbog njihova stanja. (T. K./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene