Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA U ZRAKU

27 SEKUNDI UŽASA Vojni avion naglo gubio visinu zbog ove 'sitnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom britanskom vojnom transportnom avionu odvila se prava drama. Zrakoplov pun ljudi počeo je naglo gubiti visinu. Sve zbog fotoaparata zaboravljenog u kokpitu.

Kada je prošlog mjeseca zrakoplov Voyager letio s devetero članova posade i 189 vojnika iz baze RAF Brize Norton prema Afganistanu avion koji se kretao uz pomoć autopilota, naglo je počeo gubiti visinu, piše IHS Jane.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

S visine od oko 10 kilometara, u samo 27 sekundi, Voyager je prema dolje propao za oko 1.300 metara. Više je osoba, koje u tom trenutku nisu bile vezane, ozlijeđeno, ali srećom nitko nije poginuo.

U preliminarnom izvještaju stoji kako je nekoliko minuta prije incidenta u kokpitu korišten digitalni fotoaparat koji je potom odložen između pilotovog sjedišta i joysticka kojim se mijenja visina zrakoplova.

Zbog svađe novopečenih supružnika prizemljen je zrakoplov!

U trenutku kada je pilot svoje sjedište pomaknuo, fotoaparat je pomaknuo ručicu joysticka i avion je krenuo u sunovrat. Ubrzo je otkriveno o čemu se radi i fotoaparat je uspješno uklonjen, a avion je preusmjeren u američku vojnu bazu u turskom Incirliku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene