Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed Zagrepčana

Drama u Sigetu: "Srušili su kuću bez znanja suvlasnika parcele na kojoj se nalazi"

Prosvjed stanovnika Sigeta (Foto: Dnevnik.hr)
Prosvjed stanovnika Sigeta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U zagrebačkom naselju Siget odvijala se prava drama. Dok su bageri rušili kuću u Freudovoj ulici, stanari tog zagrebačkog naselja okupili su se i prosvjedovali jer smatraju kako rušenje nije legalno budući da suvlasnici parcele na kojoj se nalazila kuća i za čiju se okućnicu godinama vodi sudski proces o rušenju nisu bili obaviješteni.

Gordana Pasanec, jedna od prosvjednica za DNEVNIK.hr je kazala kako se rušenje ne bi smjelo provoditi bez suglasnosti stanara koji žive tik uz kuću i koji imaju vlasnički udio na tom prostoru. Ističe i kako se rušenjem krši naredba Građevinske inspekcije koja je to pordučje ogradila trakom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

"Zvali smo policiju jer je jučer netko uklonio traku građevinske inspekcije koja je na naš poziv zatvorila gradilište još 17. studenog. Gospodin koji je došao na teren s bagerom tvrdio je kako radi u građevinskoj inspekciji te da je skinuo traku budući da je izdano rješenje za rušenje. Naknadno smo saznali da je taj isti gospodin zapravo radnik tvrtke za rušenje, a ne građevinske inspekcije", kaže Pasanec i dodaje kako su cijeli slučaj prijavili DORH-u i USKOK-u.

Pasanec tvrdi kako se u Sigetu naknadno pojavio i vlasnik s rješenjem o rušenju objekta, ali na drugom kućnom broju.

"Na dozvoli koju je donio stoji kako je izdana 20. studenog, a na ploči ispred gradilišta stoji kako je izdana 17. studenog", kaže nam Pasanec.

Prosvjed stanovnika Sigeta (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed stanovnika Sigeta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"To zemljište nije u vlasništvu samo onih koji su prodali objekt koji se na njemu nalazi, već i četiri suvlasnika. Na parceli se za okućnicu već 12 godina vodi sudski procesi. To su bili objekti koje je Brodarski institut radio za svoje radnike koje su oni poslije otkupili. Rušenje se odvija ne terenu u vlasništvu te četiri osobe te grada Zagreba", kaže Pasanec.

Radovi su na kraju ipak stali, ali stanari strahuju da će bageri opet krenuti kada se oni raziđu. Predstavnik investitora napustio je teren uz najavu kako će nabaviti i drugo riješenje za rušenje.

Kao investitor na spomenutom zemljištu navedena je tvrtka Castrum nekretnine na čijem se čelu nalazi Vlado Leko, nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga. 

Stanovnici Sigeta i prije su održavali prosvjede protiv izgradnje poslovnog kompleksa na livadi nasuprot benzinske pumpe u Sigetu.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Lekom, no u Castrum nekretninama nam se nitko nije javljao na telefon. Upit smo poslali e-mailom te ćemo ga objaviti po primitku.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene