Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Dragutinu Lesaru prijete smrću: Razgovarao sam s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupniku Hrvatskih laburista Dragutinu Lesaru upućene su prijetnje smrću, zbog čega je pokrenuta policijska istraga, doznaje se u MUP-u.

Saborski zastupnik Dragutin Lesar potvrdio je da su mu upućene prijetnje smrću te da je s tim u vezi obavio razgovor s policijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 62 tisuće potpisa Traže ostavku Vlade: Lesar potpise građana donio na Markog trg Slika nije dostupna Sljedeće godine šest mjeseci? Lesar upozorava: Nezaposleni pred mirovinu bez naknade tri mjeseca

O prijetećem pismu Lesara je prošlog utorka izvijestio predsjednik sabora Luka Bebić i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić koji je o svemu obavijestio i državno odvjetništvo.

Ostojić je kazao kako je nakon što je dobio obavijest od predsjednika Sabora o pismu koje je došlo na saborsku adresu, a u kojem se prijeti zastupniku Lesaru, pozvao policiju da preuzme pismo te o postojanju pisma obavijestio DORH.

Slučaj je preuzela policija koja je državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje.

Lesar je potvrdio da se javio Ravnateljstvu policije te da je obavio razgovore s krim-policijom i djelatnicima PU međimurske.

>> Lesar: Vlada odgovorna ako se nastave prosvjedi

'Zaprimili smo prijeteće pismo, podnijeli kaznenu prijavu i pokrenuli kriminalističko istraživanje', potvrdila je Aleksandra Ljuba iz MUP-ova ureda za odnose s javnošću. Sadržaj pisma nije željela otkriti, napomenuvši samo kako se radi o 'ozbiljnim prijetnjama'.

Na upit je li čelniku Hrvatskih laburista-Stranke rada policija pruža zaštitu također nije željela odgovoriti, objasnivši kako je takav podatak 'službena tajna'. 

Podsjetimo, Crobarometar istraživanje agencije Ipsos Puls kojeg je Nova TV ekskluzivno objavila Laburisti Dragutina Lesara su dobitnici mjeseca te su sada na 4,8 posto i bilježe rast. (D. Ma./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene