Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platio 150 tisuća eura jamčevine

Drago Rubala izašao iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik Drago Rubala danas je izašao iz pritvora u Remetincu.

Liječnik osumnjičen za prijevare s invalidskim mirovinama, Drago Rubalo, nakon što je platio jamčevinu od 150 tisuća eura, izašao je iz pritvora u Remetincu. Njegov branitelj Ante Madunić potvrdio je da je Rubala jučer iznio 'opsežnu obranu nakon čega su se dogovorili oko jamstva'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavili i rok Važna obavijest za dio umirovljenika: Ovako možete do jednokratne novčane naknade Umirovljenica, ilustracija sve je sažvakala inflacija Mirovina je porasla i prvi put prešla 500 eura, no postoji jedan problem

Oduzeta mu je putovnica, ne smije napustiti mjesto prebivališta te se svakih 14 dana mora javiti na zagrebački Županijski sud. U istražnom zatvoru u Remetincu Rubala je bio od 8. listopada zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka, ponavljanja kaznenog djela te bijega jer je utvrđeno da ima slovačku putovnicu te stan u Bratislavi.

USKOK skupinu liječnika i vještaka varaždinske područne službe Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, među kojima i  Dragu Rubalu (63), javnosti poznatijeg kao voditelja emisije 'Rubala show' na zagrebačkoj televiziji Z1, sumnjiči se da su organizirali skupinu koja je od kraja prošle godine do početka listopada ove godine u Varaždinu i Zagrebu za svote od 2000 do 5000 eura 'sređivala' invalidske mirovine.

Neslužbeno se doznaje da bi na slobodi na isti način uz jamčevinu uskoro mogli izaći i ostali osumnjičeni - liječnik Ivan Ostoić, njegova supruga Dubravka Margeta-Ostoić te administratorica Dragica Čvorig koja je navodno pomagala u prijevarama. Njima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičene se tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, primanje i davanje mita, zloporabe položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te pomaganje u primanju mita i protuzakonito posredovanje.

USKOK nije naveo koliko je novca korumpirana skupina 'zaradila' na nezakonit način

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene