Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popodne sastanak

Drago Prgomet: ''Tražim od HDZ-a jasan stav, da ne pimplamo više taj GUP!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, tražit će na sjednici Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a da se donese odluka o tome podržava li HDZ Generalni urbanistički plan jer on kao šef Skupštine ne kani više odgađati GUP na dnevnom redu gradskog parlamenta.

"Tražim da HDZ vrlo jasno donese stav vezano za GUP, da ne pimplamo više taj GUP. To nije korektno prema građanima, stranci, vjerujem da ćemo imati stav i sutra ga iznijeti prema skupštini", izjavio je Drago Prgomet na ulasku u Banske dvore.

Pročitajte i ovo Besplatna sljemenska žičara - 1 Svi na Sljeme Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto" Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada

N1 doznaje da će tražiti jasan stav jer više ne želi odgađati GUP kao temu na sjednici Skupštine.

Uoči ulaska u Vladu predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je da je kao čelnik Državnog inspektorata posljednja četiri dana bio na putu i rješavao probleme. O GUP-u je rekao tek to da će se složiti s većinom.

"Ako bude tema oko GUP-a Zagreb, vidjet ćemo u kojem će smjeru ići. Sazvao sam sjednicu Gradskog odbora, ovo je politička odluka. Moj osobni stav? Uvijek sam dobro raspoložen. Demokracija i volja većine, što se mene tiče, bez obzira na to koje stavove imali, kako većina usvoji... Mene je izabralo članstvo, moja je dužnost slušati većinu. To me održalo u dva mandata do sada. Jedino se mogu bojati dragog Boga", zaključio je Mikulić.

"Ja nisam u poziciji odlučivanja o prihvaćanju ili neprihvaćanju GUP-a. O tome odlučuje zagrebački HDZ", rekao je šef Kluba HDZ-a Branko Bačić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene