Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruje u suradnju

Prgomet o Radinovim izjavama: "Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet prokomentirao je najavu Furija Radina kako će zbog izjava Milijana Brkića o manjinama uskratiti potporu Vladi premijera Andreja Plenkovića te izostanak potpore HSS-a.

"Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH. Mi smo do sada surađivali u više navrata kroz rad naše Vlade i vjerujem da će to tako biti i ubuduće. I to je jedini komentar koji imam na to", kazao je Drago Prgomet.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Što se tiče HSS-a nije konkretno odgovorio ima li šanse za suradnju nakon lokalnih izbora.

"Mi smo sad koncentrirani na lokalne izbore, a nakon lokalnih izbora razgovarat će se s potencijalnim partnerima i vjerujem da će se složiti jedna stabilna većina i stabilno vođenje države". 

Na pitanje je li moguća suradnja s HNS-om također nije konkretno odgovorio.

"Rekao sam, kad završe lokalni izbori razgovarat će se u cilju formiranja stabilne većine i stabilne Vlade".

Rekao je i kako idući vikend neće biti na Bleiburgu.

"Ne, neću ići ove godine. Ne želim niti obiteljsku, a kamoli tragediju jednog dijela hrvatskog naroda koristiti za osobne političke probitke", kazao je Prgomet.

Podsjetimo, predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin rekao je kako uskraćuje podršku Vladi dok se HDZ ne distancira od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića o manjinama u Hrvatskoj.

"Dok ne dođe do jasnog koraka natrag i distanciranja od politike ekskluzije, diskriminacije i šovinističkih izjava, a prema nekim manjinama i rasističkih, do tada uskraćujem Vladi podršku", poručio je Radin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene