Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Narušeno povjerenje'

ZBOG SASTANKA S MILANOVIĆEM Prgomet izbačen iz MOST-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Prgomet izbačen je iz MOST-a, priopćili su iz te političke opcije.

Najnovije informacije o izbacivanju Drage Prgometa pratite u Vijestima Nove TV u 17 sati, te u Dnevniku Nove TV u 19.15 sati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Priopćenje MOST-a kojim javnost obavještavaju o prekidu suradnje s Dragom Prgometom prenosimo u cijelosti:

'MOST NEZAVISNIH LISTA kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nema niti klasični model isključivanja iz članstva. Zajedništvo se u MOSTU održava međusobnim povjerenjem.

Kome bi 'na ruku' išli prijevremeni izbori i kome odgovara razilaženje u MOST-u?

Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u MOSTU, na sjednici Nacionalnog vijeća MOSTA održanoj 11. studenoga u 11,30 sati, dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti MOSTA.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća MOSTA i novoizabranih saborskih zastupnika MOSTA, četveročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore s SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice.

Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutarnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom.

EKSKLUZIVAN VIDEO Drago Prgomet se tajno sastao sa Zoranom Milanovićem

Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo, ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji.'

Podsjetimo, kamere Nove TV snimile su sinoć ekskluzivne prizore sastanka Drage Prgometa (MOST) i Zorana Milanovića (SDP). Prgomet nije nazočio sastanku Nacionalnog vijeća MOST-a održanog u 18 sati u prostorijama stranke, a kada je otkriven podatak da se sastao s Milanovićem, to je potaklo nagađanja da je MOST 'napukao'.

Na pitanje što će napraviti sa svojim mandatom Drago Prgomet rekao je - 'Pitajte 22 tisuće građama koji su glasovali za mene.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene