Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drago Krpina predstavio svoju nezavisnu listu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši saborski zastupnik Drago Krpina predstavio je danas u Zadru na konferenciji za novinare skupinu osoba s kojima će na nezavisnoj listi nastupiti na sljedećim parlamentarnim izborima u 9. izbornoj jedinici.

Na listi će biti i dr. Goran Dodig, dr. Mile Gverić, umirovljeni
stožerni brigadir Željko Prpić, prof. Ante Birin iz Hrvatskoga
povijesnog instituta, Ira Čović, bivša pripadnica 4. gardijske
brigade, dr. Ivo Krpina, bivši ravnatelj šibenske bolnice dr. Ivan
Matić, profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu Ivan Zulim, bivši košarkaš Ivica Obad i drugi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Program obnove Zagreba Kregar i Srića predstavili Nezavisnu listu Slika nije dostupna Letica protiv ispraznih stranačkih svađa

Govoreći o razlozima koji su ih naveli da se kandidiraju na izborima na nezavisnoj listi, Krpina je istaknuo da ih povezuje zajednička procjena sadašnjega političkog trenutka u Hrvatskoj. 

Ona se, po njegovim riječima, udaljuje od ciljeva za koje se hrvatski narod odlučio boriti prije 17 godina. Hrvati su jasno istaknuli da sami žele odlučivati o svojoj sudbini, za to su se i izborili, ali u prošlih osam godina Hrvatska je sve manje suverena, sve manje odlučuje o svojoj sudbini i sve više svojih dobara predaje u ruke stranaca, rekao je.

Krpina je rekao da su sve političke stranke - vladajuća, sa svojim satelitima, i oporbene - prestale biti instrumenti za provedbu interesa građana te im je jedini smisao boriti se za položaje.

Odnose među političkim strankama u Hrvatskoj ne određuje njihov ideološki profil, nego vulgarna trgovačka logika, a zlouporaba vlasti i nemoral uzeli su toliko maha da su čak i vozači pojedinih ministara postali reketari, rekao je Krpina.

Komentirajući najnoviju haašku presudu, istaknuo je da su njome razočarani samo oni koji su vjerovali da je cilj Haaškog suda utvrditi pravdu. Posljedica takve presude može biti jedino ostavka Mesića i Sanadera, rekao je Krpina. Dodao je da bi im to trebala biti prva reakcija jer su nezakonito predali dokumente Haagu i stvarali akcijske planove za progon hrvatskih zapovjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene