Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Potaknut glasom vlastite savjesti'

Drago Krpina kandidira se za potpredsjednika HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Krpina objavio je svoju kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

'Potaknut glasom vlastite savjesti i pretpostavkom što bi od mene danas tražio predsjednik Tuđman, kao jedan od utemeljitelja HDZ-a iz 1989. godine, odlučio sam se kandidirati na predstojećim Općem saboru za mjesto potpredsjednika stranke', navodi Drago Krpina.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Ističe kako je od utemeljenja HDZ-a obnašao sve stranačke dužnosti osim predsjedničke te sa žalošću gledao kako pojedinci izlaze iz stranačkog vodstva, vođeni prizemnim osobnim interesima.

'Pokušavao sam, koliko mi je to bilo moguće, glasno i odlučno upozoravati na stranputicu na koju je HDZ bio guran u vremenima strahovlašća i nevjerojatnih obmana tadašnjeg njezina čelnika, a današnjeg najpoznatijeg optuženika u Hrvatskoj', stoji u priopćenju Drage Krpine.

>> Kujundžić kandidat za predsjednika HDZ-a, Prgomet za zamjenika

Dodaje kako je HDZ danas na povijesnom raskršću te kako će krenuti putem obnove ili političke beznačajnosti.

'Čvrsto sam uvjeren da je u sadašnjosti i budućnosti hrvatskom narodu i društvu potreban čvrst, snažan i pošten HDZ, kao trajan i nezaobilazan čimbenik društvene, nacionalne i državne stabilnosti i sigurnosti', kaže Krpina.

Naglašava kako svojom kandidaturom želi pokazati svoju spremnost da svoje političko iskustvo stavi u službu reformacije HDZ-a kao središnje hrvatske narodne i demokršćanske stranke koja je predvodila narod na putu sna o slobodi i držanoj neovisnosti.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene