Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćao manji prirez

Dragičeviću zbog utaje poreza prijeti deset godina zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko se dokaže da je Tomislav Dragičević prijavio fiktivno prebivalište u Dubravi Pušćanskoj, gdje ima vikendicu, kako bi plaćao manji prirez, prijeti mu deset godina zatvora.

Općinska državna odvjetnica Željka Pokupec izjavila je za Večernji list kako će se, ukoliko se ovi navodi pokažu istinitim, pokrenuti odgovarajući postupak. Istakla je kako će se slučaj dugogodišnjeg direktora Ine provjeriti kao i bilo koji drugi u kojem postoji sumnja da se radi o fiktivnoj prijavi prebivališta.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

>> Dragičević: Očito se nešto prešutno dogovaralo

U Općinskom državnom odvjetništvu postoji praksa da se ovakvi slučajevi utažuju, a nedavno je donesena i prva nepravomoćna presuda. Visina kazne propisana je iznosom štete. Tako za štetu od 300 000 kuna zapriječena zatvorska kazna iznosi pet godina, a ukoliko je šteta viša od toga kazna zatvora može biti i do 10 godina zatvora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene