Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Norini mama i tata

'Dragi prijatelji, danas je točnu godinu dana otkako je naša Nora posljednji put zatvorila svoje oči'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno je godina dana od preranog odlaska strašnog lava, malene Nore Šitum.

'Dragi prijatelji, danas je točnu godinu dana otkako je naša Nora posljednji put zatvorila svoje oči. Zahvaljujući ljubavi i dobroti mnogobrojnih ljudi iz domovine i inozemstva, naša Nora dobila je šansu da ponovno pokuša biti zdravo i sretno dijete, a mi sretni roditelji koji će je gledati kako odrasta, školuje se, zaljubljuje, a jednog dana i sama postane majkom.
No malo, iscrpljeno tijelo puno boli, nije uspjelo dobiti svoju posljednju bitku.
Sva ljubav i dobrota koju ste nam Vi pružili i danas nam daje snagu i dio je našeg života.
Pokušavamo vratiti barem dio te ljubavi kroz Zakladu koja nosi ime naše djevojčice.
Noru nismo uspjeli otrgnuti iz ruku opake bolesti, ali nadamo se da ćemo, svojim radom kroz Zakladu, pomoći spasiti neku drugu djecu.
Iako Nore više nema, nastojat ćemo da njeno ime živi kroz dobra djela i boreći se za svu bolesnu djecu i njihove roditelje.
Hvala što ste s nama svo ovo vrijeme i što kroz našu i Vašu Zakladu Nora Šitum pomažete onima kojima je pomoć potrebna! Od srca Vam još jednom hvala na svemu'
, napisali su na Facebooku Norini mama i tata.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"



Podsjećamo, djevojčica Nora Šitum (5) preminula je 20. ožujka 2013. godine u Dječjoj bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica se od prosinca 2010. liječila na zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u KBC Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa bila je nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji koja na kraju nije uspjela.

'Nora je napravila ono što vi nikada niste i nećete - ujedinila je cijelu zemlju!'

Akcija prikupljanja novca za Noru ujedinila je brojne građane Hrvatske u želji da joj pomognu. Nakon što je prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje u SAD. No, Nora je preminula prije nego što je mogla biti podvrgnuta metodi eksperimentalnog liječenja T-stanicama.

'Nora i njezina najbolja prijateljica Barbi šalje vam bezbroj pusa. Barbi je bila nešto malo bolesna ali je doktorica Nora sve to sredila', bila je zadnja poruka koju je tih dana djevojčica poslala putem svoje Facebook stranice 'Vratimo osmijeh Nori na lice, Nora fora'.

O akciji i početku liječenja u SAD-u pisali su i tamošnji mediji, a brojne poruke podrške hrabroj djevojčici dolazile su od građana i poznatih osoba iz Hrvatske, ali i iz inozemstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene