Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Draganu Jungu potvrđeno 30 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud potvrdio je 30-godišnju zatvorsku kaznu Draganu Jungu te 15-godišnju zatvorsku kaznu Massimu Kršulju zbog ubojstva labinskog studenta Ante Vukelića u veljači 2005.

Jung i Kršulj su na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni u listopadu 2006. na Županijskom sudu u Zagrebu, a prvostupanjsku presudu sada je potvrdio i Vrhovni sud.

Pročitajte i ovo Brett Kavanaugh (Foto: AFP) Otvara se put unatoč optužbama Odbor američkog Senata podržao Trumpova kandidata: Jedan od senatora tražio odgodu glasanja Brett Kavanaugh i Donald Trump (Foto: AFP) Žrtva pristala svjedočiti Trumpov kandidat za suca Vrhovnog suda niječe najnovije optužbe za seksualno napastovanje

Za 24-godišnjeg Kršulja to je konačna presuda, dok 26-godišnji Jung, kao osuđenik na dugotrajnu zatvorsku kaznu, ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će također odlučivati Vrhovni sud.

Jung i Kršulj osuđeni su jer su žrtvu namamili u stan, izboli nožem te udarili sjekirom zbog čega je 22-godišnji student izgubio svijest, a kada se osvijestio, u stanju šoka pao je preko ograde s petog kata.

Na suđenju je dokazano da su Jung i Kršulj planirali ubojstvo Ante Vukelića, s kojim su bili u prijateljskim odnosima, te da bi njihova žrtva, i da nije pala sa zgrade, umrla zbog teških ozljeda. No, nije utvrđen motiv zločina.

Kao otegotna okolnost optuženicima je uzeto to što su teško ubojstvo počinili na okrutan i krajnje podmukao način, dok im sud nije pronašao niti jednu olakotnu okolnost.

Kršulj je dobio manju kaznu jer u vrijeme kada je počinjeno ubojstvo još nije imao 21 godinu pa mu je određena najviša kazna koja je po tadašnjem zakonu bila propisana za mlađe punoljetnike.

Jung je ranije na Županijskom sudu u Puli osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva 77-godišnje Labinjanke Marije Knapić, susjede njegove bake.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene