Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini kandidat

HDSSB ima novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Vulin je izabran javnim glasovanjem i na toj dužnosti zamijenio je Vladimira Šišljagića.

Za novoga predsjednika HDSSB-a na današnjem izbornom saboru te stranke u Osijeku izabran je osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, koji je bio i jedini kandidat za tu dužnost.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Vulin je izabran javnim glasovanjem i na toj dužnosti zamijenio je Vladimira Šišljagića. Za zamjenika predsjednika HDSSB-a izabran je glasnogovornik stranke Karlo Šatvar, a za potpredsjednike Slavica Jelinić, Igor Češek, Dubravko Kolundžić, Dražen Đurović i Stjepan Ribić. Sabor je izabrao novi saziv Glavnog odbora i drugih stranačkih tijela te usvojio izmjene statuta, kojima su proširena upravna tijela stranke.

U obraćanju izaslanicima Vulin je istaknuo kako izborni sabor vidi kao širenje i jačanje HDSSB-a jer će dosadašnji članovi stranačkog vodstva ostati politički aktivni, ocijenivši da spoj iskustva i mladosti daje najbolje rezultate.

Stigao na pressicu s burekom i jogurtom

Rekao je kako se neće baviti politikanstvom. Smatra da se, bez opterećenja ideološkim podjelama, mora raditi na konkretnim rješenjima nagomilanih problema, a jedan od najvećih je, rekao je, iseljavanje mladih iz Hrvatske od kojih najveći dio odlazi upravo iz Slavonije i Baranje.

Nudit ćemo rješenja, nećemo se baviti prošlošću, od toga se ne živi, već ćemo raditi na dobrobiti Slavonije i Baranje, koju vidim kako razvijenu hrvatsku regiju, poručio je Vulin.

Izrazio je uvjerenje da će stranka na idućim parlamentarnim izborima osvojiti toliki broj madnata da nitko neće moći sastaviti Vladu bez HDSSB-a te da će se utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš uskoro vratiti u Osijek, 'kao slobodan čovjek i istinski heroj Domovinskog rata'.

Istaknuo je kako može razgovarati i pregovarati sa svima koji prihvaćaju program stranke, ali da HDSSB nikada nije bio, niti će biti ičiji satelit, ni lijevih ni desnih, te će i dalje voditi politiku koja štiti interese Slavonije i Baranje i hrvatske nacionalne interese.

Šišljagić podnio ostavku, predsjedništvo HDSSB-a ju odbilo

Podnoseći izvješće o radu stranke, dosadašnji predsjednik Vladimir Šišljagić kazao je kako je HDSSB od 2005., radeći u složenim okolnostima, prošao nekoliko izbornih ciklusa, uz neprestani rast, i danas je sa sedam saborskih zastupnika respektabilna politička stranka, najjača regionalna politička opcija, ali i značajan čimbenik na nacionalnoj razini.

Istaknuo je kako nakon parlamentarnih izbora iduće godine HDSSB mora ući u Vladu RH kako bi osigurao ravnomjernu raspodjelu državnog novca, projekte za Slavoniju i Baranju te provodio politiku ravnomjernog i ujednačenog razvoja Hrvatske.

Izaslanicima Sabora pročitano je pismo utemeljitelja stranke Branimira Glavaša, upućeno iz mostarskog zatvora, gdje izdržava kaznu zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u Osijeku 1991., u kojem navodi kako "ni danas ne priznaje presude zagrebačkog Županijskog suda i Vrhovnoga suda RH" i tvrdi da je osuđen u montiranom pravosudnom i političkom progonu. Poručio je kako je HDSSSB samostalna nacionalna i regionalna stranka desnoga centra, spremna za suradnju sa svim strankama, bez obzira na političku obojenost, pa je nužno da stranku počnu voditi mladi ljudi bez političkih predrasuda.

Pozdravljajući sudionike izbornog sabora kao gost, predsjednik 'Hrvatske zore' Milan Kujundžić pozvao je premijera Zorana Milanovića da raspiše predsjedničke izbore kako bi narod znao kojeg dana će biti izabran novi hrvatski predsjednik. Ocijenio je kako su aktualna vlast, kao i druga velika stranka, ne podržavajući promjene izbornog zakonodavstva, pokazali da im nije stalo do naroda i demokracije, već samo do fotelja, jer su, kako kaže, političkom korupcijom 20. godina iste kaste, dogovarajući se, ukrali demokraciju svome narodu.

Poručio je kako će 'novi hrvatski predsjednik na referendumu donijeti novi Ustav RH i time zauvijek poslati u povijest sve nepravde, koje sadrži sadašnji Ustav'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene