Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za silovanje 2002. godine

Pogledajte Paravinjinu izjavu na sudu: 'Nisam kriv za ubojstvo, priznanje su iznudili batinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paravinja je pred sudom u Sokocu izjavio kako je policija u Banja Luci iznudila njegovu izjavu.

Kako doznajemo Paravinja je mislio na ubojstvo Antonije Bilić kada je izjavio da se ne osjeća krivim. Tvrdi da je pretučen u Banjoj Luci i da su tako iznudili njegovo priznanje. Nudio je da pokaže masnice na leđima, ali sutkinja to nije dozvolila jer nije to vezano uz predmet zbog kojeg je danas izašao na sud.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

A danas je na sud u Sokocu izašao zbog pokušaja silovanja u Istočnom Sarajevu 2002. godine.

Što se tiče svjedokinje S.B., ona je na službenom putu i nitko je nije zvao. Svjedok na suđenju je prepričao iskaz dat od strane S.B. Ona je tada kada je stopirala živjela na Jahorini u izbjegličkom kampu. Paravinja je skrenuo u jednom trenu te je došlo do borbe koja je potrajala oko pola sata. Utvrđeno je da zadobila ozljede na koljenima i nadlaktici.

Paravinja je u svom iskazu prilikom istrage rekao da je tužiteljica 'flertovala' s njime. On je mislio da ona želi seks s njime te ju je počeo ljubiti, ali se izmicala.

Dragan Paravinja je bio okružen s tri specijalca u maskirnim uniformama. Odavao je dojam jako smirene osobe i svaka rečenica mu je bila potpuno suvisla. Izbjegavao pogled prema kameru.

Pred sud u Sokocu Dragan Paravinja, kojega Hrvatska tereti za pokušaj silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, izašao je u 13 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene