Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nestručno vodio porod'

Dr. Đuriću 1,5 godina zatvora, dr. Balenoviću uvjetno 3 mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Predrag Đurić nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora zbog nestručno vođenog poroda i dovršetka poroda, a dr. Ivo Balenović u istom je postupku uvjetno osuđen na tri mjeseca zatvora.

Prilikom rođenja dječaka Dominica Pitre 2007. godine u zagrebačkoj bolnici Merkur, dr. Predrag Đurić nestručno je vodio porod, stoji u nepravomoćnoj presudi. On je kao privatni liječnik porađao Dominicovu majku, a ugovor s bolnicom u to mu je vrijeme istekao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Dječak je sada nepokretan i dijete s 57 dijagnoza.

U istom sudskom postupku dr. Ivo Balenović uvjetno je osuđen na tri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godinu dana, zbog nesavjesnog postupanja pri dovršetku poroda.

Ginekologu zatvorska kazna i zabrana rada zbog carskih rezova

U obrazloženju presude stoji kako dr. Balenović ne snosi odgovornost za najteže i najtragičnije posljedice - teške neurološke posljedice djeteta, nego dr. Đurić, koji je vodio porod.

Istaknuto je da je ovom presudom važno poručiti odgovornima u zdravstvu da se više nikad ne smije dogoditi da se pacijent nađe u situaciji da se liječi od osobe koja nije zaposlenik bolnice i nad kojom nema nadzora u bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene