Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna uzbuna?

Nema organiziranog trovanja pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konretnih dokaza i činjenica o masovnom i organizranom trovanju pasa u Zagrebu - nema!

Ekipa Provjerenog istražila je pozadinu priče o 'masovnom trovaču' pasa i mačaka u Zagrebu. Na Facebooku je osnovana i grupa ''Ustanimo na noge i zaustavimo trovanje pasa!'' Koliko je strah zavladao među vlasnicima pasa, govori i činjenica kako su u trgovinama za kućne ljubimce rasprodane sve brnjice. Razgovarali su s veterinarima koji tvrde - nismo imali više trovanja nego što je uobičajeno.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Ilustracija: Thinkstock Istraga Razotkriven muškarac koji je godinama prodavao otrov te je kriv za smrt više od 130 ljudi: "On je zlo"

''Mi u našoj ambulanti nismo imali niti jedan slučaj trovanja u ovo zadnje vrijeme'', rekla im je veterinarka dr. Silvija Rakočević sa veterinarske klinike u centru Zagreba. ''U zadnja 2 tjedna naša ambulanta koja stvarno radi 24 sata kao i svaka druga ambulanta, nije imala potrebe za liječiti neka takva akutna trovanja'', rekli su im iz ambulante u Sesvetama.

Iz policije su im potvrdili kako, prema njihovim podacima, su samo tri psa otrovana, ali niti jedan nije uginuo. Odvjetnica udruge Canellos, koja je podignula kaznenu prijavu protiv nepoznatog trovača, smatra da policija ne rapolaže pravim podacima jer veterinari ne žele potvrditi trovanje bez rezultata tokiskološkog nalaza.

''Toksikološka analiza je skupa i nju mora raditi vlasnik psa'', rekla je odvjetnica. Kad shvate da analiza košta 1000 kuna, vlasnici pasa od nje odustaju.

Temelji li se cijela priča na konstrukcijama 'rekla - kazala' i koji je točan podatak otrovanih životinja pogledajte u Provjerenom, večeras u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene