Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje života nema cijenu

Doznali smo koliko smo do sada zbog požara potrošili samo na kerozin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovi, koji sudjeluju u gašenju požara, prema dosadašnjim podacima, potrošili gotovo milijun i dvjesto tisuća litara kerozina, potvrđeno je iz Ministarstva obrane Novoj TV.

Litra kerozina Oružane snage stoji 3,90 kuna, pa su od početka požarne sezone do sada ukupno potrošili više od 4.600.000 kuna. Iznos nije konačan.

Pročitajte i ovo Neboder u požaru Vatrogasci na terenu VIDEO Užas usred noći: Gori neboder od 28 katova, na cestu padali užareni dijelovi Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!"

Zračne snage cijelu požarnu sezonu iznimno aktivno sudjeluju u pomaganju zemaljskim snagama. Tako je jedan od posljednjih primjera ona od danas. Protupožarne Zračne snage Oružanih snaga RH iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, sa svim raspoloživim snagama preusmjerene su oko 15:30 sati na najnovije požarište Kožino kod Zadra, a ranije su uspjele u kratkom vremenu zaustaviti širenje požara prema vojarni u Zemuniku, izvijestio je MORH.

Požar je izbio u blizini vojarne s vanjske strane ograde iz smjera Murvice, a potporu u zaustavljanju požara prema vojarni pružale su i zemaljske vatrogasne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a i Zračne luke Zadar.

Zračne snage od vatre su uspjele spasiti i improvizirane stambene civilne objekte u neposrednoj blizini vojarne.

Zračne snage se raspoređuju i na druga požarišta u Zadarskoj županiji. Iz MORH-a su izvijestili da se zračne snage raspoređuju i na požarištima u Kašiću, Slivnici, Smilčiću i drugim požarištima u Zadarskoj županiji

Još je uvijek aktivno požarište i na otoku Hvaru gdje požar gase dva helikoptera Mi-8 MTV. Sve raspoložive zračne snage su u zraku i čine sve kako bi zajedno s vatrogascima na zemlji spasili naseljena mjesta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene