Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi mladi to čine

Doznajte zašto je važno u životu i volontirati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi mladi prije bilo kakvog radnog iskustva žele - volontirati. Tako pomažu društvu, ali i stječu nova znanja i iskustva. Veliko srce i humanost, želja za boljitkom pojedinaca, ali i cjelokupne zajednice karakteristike su volontera.

Pune dvije godine Igor i Valentina Loparić svakodnevno pomaže prehraniti 50-tak istarskih obitelji. S članovima udruge dosad su osmislili i proveli ukupno 21 akciju pomoći svojim sugrađanima čija imena zbog osjetljivosti situacije ne smiju otkrivati. A ono što ih drži u ovoj priči osjećaj je zadovoljstva kad nekome pomognu.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Jednako misli i ova osječka studentica agronomije. Sedam mjeseci volontira u domu za psihički bolesne starije osobe. "Meni kao osobi to mnogo znači, da sam nekome korisna i da nekome mogu pomoći znači mi mnogo", kaže studentica volonterka Ivana Marković. Baš kao i njenim novim prijateljima.

Iako volontiranje postoji otkako i ljudi tek se u posljednjih 10tak godina počelo razvijati. A broj volontera rasti! No pomoć koju pružaju utječe i na njih same. Svrha volontiranja, slažu se, pokazati je građanima koliko su solidarni. I dok imaju njih, tvrde, neće biti sami. Više o volonterima i tome što znači biti volonter, pogledajte u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene