Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike investicije

Doznajte za što je sve Katar spreman dati novac Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siromaštvo ne vlada u Kataru. Uskoro bi u Hrvatsku iz te zemlje trebao stići i kapital za gradnju LNG terminala na Krku. Za što je još Katar spreman dati novac Hrvatskoj, za Dnevnik NOVE TV otkrio je predsjednik Ivo Josipović.

Velikom katarskom emiru Al-Thaniju ruku je stisnuo predsjednik Ivo Josipović kako bi iskazao ozbiljne namjere Hrvatske u privlačenju tamošnjih ulagača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Zarobljeni civili ispred Muzeja umjetnosti u Tel Avivu Stižu za nekoliko dana Izrael se dogovorio s Katarom o isporuci lijekova taocima u Gazi

'Upravo zato se tamo odlazi na ovakav način, s predsjednikom države. U neku drugu zemlju bi bilo drukčije. Išla bi gospodarska ekipa vjerojatno i bez politike', rekao je Josipović.

Katar je zemlja velikih investicijskih mogućnosti u što se hrvatsko izaslanstvo uvjerilo na svakom koraku. 'Malo bi se europskih zemalja s takvim inovacijskim centrom, kakav je u Kataru, moglo pohvaliti', kaže Josipović.

>> Katar će sljedećih 25 godina biti dobavljač plina za LNG terminal

Katar je spreman ulagati u Hrvatskoj. Najozbiljniji posao je 25-godišnja opskrba plinom i izgradnja LNG terminala na Krku. Zanima ih turizam i poljoprivreda. Posla bi moglo biti i za domaću vojnu industriju. Ulagati želi u termoelektrane na plin i hidroelektrane. Kao domaćine svjetskog rukometnog prvenstva zanimaju ih iskustva domaćih graditelja sportskih dvorana.

'Emir je vrlo sklon Hrvatskoj. Vidi potencijale Hrvatske. I na samom sastanku je, mogao bih reći, i više nego što smo očekivali izdao odmah direktive kako i s kim treba surađivati', rekao je Josipović. Je li suradnjom zadovoljan emir Al Thani, ocijenit će za šest mjeseci kada sa svojom svitom namjerava uzvratiti posjet Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene