Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rade za stanovnike

Doznajte tko je među štedljivim upraviteljima gradova i općina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štede pojedini lokalni čelnici. Primjerice, načelnik dalmatinske općine Zadvarje kod Omiša odrekao se plaće godinu dana, a njegovi vijećnici-volontiraju. Primjer je to koji bi možda mogli slijediti i neki na državnoj razini.

Svakog dana Ivan Krželj računa kako smanjiti dug općine Zadvarje. Prije godinu dana iznosio je oko milijun i tristo tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriza u Agrokoru Petrov: Očekujem da se Plenković ispriča i kaže "možemo na izbore" Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

'U početku smo se odrekli plaće godinu dana. Plaća bivšeg načelnika je bila 8.400 kuna, a sada nakon što smo počeli primati imam upola manju 4.200 kuna dok moja zamjenica volontira', rekao je Ivan Krželj, načelnik općine Zadvarje.

Njegovi vijećnici rade bez nakande. Mještani su zadovoljni. 'Već se pokriće općina otkad je on došao na vlast već se vide pomaci', kaže Mihaela iz Zadvarja.

A za budući vrtić u Kučićima kod Omiša spremno je oko 150.000 kuna od prodaje gradonačelnikova službenog automobila. Izvanredni izbori doveli su u pitanje gradnju i financiranje. No, gradonačelnik Ivan Kovačić je našao rješenje.

'Zaboravite i Tsiprasa i Chucka Norrisa - samo realni, obični ljudi mogu izgraditi bolju Hrvatsku'

'Odlučili smo da 99.000 kuna od sto tisuća kuna koje je išlo strankama koje su zastupljene i nezavisnim listama u gradskome vijeću, da odvojimo od toga i preusmjerimo za potrebe vrtića', rekao je Kovačić.

A kako rezati troškove i zaustaviti curenja iz gradskih jasala zna i metkovski gradonačelnik Božo Petrov. U manje od dvije godine gradski dug je smanjio s 18 i pol na samo pet milijuna kuna. To je kaže bila podloga za razvoj Metkovića.

'Sufinancirat ćemo wifi internet koji će ići u roku dva tjedna. Izdvojili smo sredstva za sufinanciranje prerađivačkog pogona za projektne dokumentacije svih onih projekata koji idu iduće dvije godine, a sada radimo i da pomognemo poljoprivrednicima', rekao je Petrov. Primjer koji bi mnogi i na većim pozicijama mogli slijediti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene