Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljeni prijedlozi

Doznajte tko će imati pravo na sportske naknade i kolike će biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Jovanović, ministar obrazovanja i sporta predstavio je saborskom odboru za obitelj, mlade i sport kojim predsjeda Jadranka Kosor, prijedloge izmjena zakona o sportu koje se odnose na sportske naknade.

Radi se o prijedlogu zakona o izmjeni zakona o sportu u kojem bi, kako je najavio ministar Željko Jovanović, trebalo regulirati sportske naknade za vrhunske hrvatske sportaše koji su dobili nagrade na svjetskim natjecanjima.

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog

Oni novac za te naknade ne bi dobivali iz mirovinskog sustava već iz ministarstva, a trebale bi biti u visini prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj.

>> Mrsić potvrdio: U mirovinu ćemo ići sa 67 godina

Da bi ostvarili pravo na njih moraju biti hrvatski državljani i osobno podnijeti zahtjev. Sportašima kojima se odobre naknade, bit će isplaćivane nakon 45 godine života te će ti sportaši imati obvezu promovirati Hrvatsku u sklopu ministarstva turizma.

Jadranka Kosor danas je rekla kako joj je ovo vjerojatno posljednji put da će predsjedati odborom za obitelj, mlade i sport, jer će, kako kaže, biti isključena iz HDZ-a. Zahvalila je svima na suradnji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene