225192
225192
225192
225192
225192

Doznajte što se događa s legalizacijom bespravnih objekata!

  • , 24.03.2012., 15:51
  • Autor:
  • komentara

U večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15 gostovat će ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

 
 
 
 

Ambiciozni ministar koji vodi za hrvatsko gospodarstvo iznimno važan resor, govorit će o trenutačnom stanju u graditeljstvu, planovima poticanja stanogradnje i prodaje stanova koji su izgrađeni, no zbog 'suše' u džepovima građana, zjape prazni. Govorit će i s tim povezanim angažmanom i situacijom u kojoj se nalaze građevinske tvrtke, posebno pogođene situacijom u kojoj se stanovi slabo prodaju.

Bit će i riječi o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. Naime, ministar Vrdoljak je još na početku mandata rekao da Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina te da treba legalizirati sve što je moguće, srušiti ono što je nužno i pokrenuti industriju visokogradnje.

Ministar je tada najavio i važnost nastavka provođenja zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. Pored subvencije za kupovinu već izgrađenih stanova, rekao je da moraju pokrenuti i modele koji potiču izgradnju novih stanova za prodaju i izgradnju stanova za najam kako bi se pokrenulo tržište nekretnina.

Najavio je i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja - vrtića, škola, zgrada u vlasništvu javne uprave. Istaknuo je kako ih također čeka usklađivanje katastra i gruntovnice. 'Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni', istaknuo je.

Razgovor s ministrom Vrdoljakom pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se