top box 1 test
225192
225192
225192
225192
225192

Doznajte što se događa s legalizacijom bespravnih objekata!

U večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15 gostovat će ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

 
 
 
 
Ministar Ivan Vrdoljak (Foto: Davor Javorović/Pixsell)
Ministar Ivan Vrdoljak (Foto: Davor Javorović/Pixsell)

Ambiciozni ministar koji vodi za hrvatsko gospodarstvo iznimno važan resor, govorit će o trenutačnom stanju u graditeljstvu, planovima poticanja stanogradnje i prodaje stanova koji su izgrađeni, no zbog 'suše' u džepovima građana, zjape prazni. Govorit će i s tim povezanim angažmanom i situacijom u kojoj se nalaze građevinske tvrtke, posebno pogođene situacijom u kojoj se stanovi slabo prodaju.

Bit će i riječi o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. Naime, ministar Vrdoljak je još na početku mandata rekao da Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina te da treba legalizirati sve što je moguće, srušiti ono što je nužno i pokrenuti industriju visokogradnje.

Ministar je tada najavio i važnost nastavka provođenja zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. Pored subvencije za kupovinu već izgrađenih stanova, rekao je da moraju pokrenuti i modele koji potiču izgradnju novih stanova za prodaju i izgradnju stanova za najam kako bi se pokrenulo tržište nekretnina.

Najavio je i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja - vrtića, škola, zgrada u vlasništvu javne uprave. Istaknuo je kako ih također čeka usklađivanje katastra i gruntovnice. 'Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni', istaknuo je.

Razgovor s ministrom Vrdoljakom pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

c6087fe967_60975153 Rebalans u rujnu (Video: Dnevnik Nove TV)

28.07.2014. - Državne finanancije ponovno će na prekrajanje - i to već u rujnu. Ministar financija Boris Lalovac priznao je probleme u proračunu, ali i to da je turistička sezona podbacila.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se