Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

DOZNAJTE što je glamping!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kampovi nekad su bili simbol ljetovanja za manje imućne goste, a danas su odredišta bogatih Europljana.

Na odmoru uživaju u zvukovima i mirisima prirode, ali istodobno se ne žele odreći blagodati luksuznog života. Za takve, sve je popularniji takozvani 'glemping' - spoj glamura i kampinga. U nizu vila na kotačima, i Nicole Richter uživa u odmoru. Željeni luksuz skupo je platila. '125 tisuća eura. Ako kupujete novi kamper', rekla je Nicole.

Pročitajte i ovo Ilegalni kamp Donji Svilaj Četvorica uhićenih FOTO U improviziranom migrantskom kampu uz Savu pronađeno oružje: Trebalo je završiti u Hrvatskoj Slika nije dostupna 25 posto turističkog kapaciteta 'Kvaliteta najboljih kampova slična onoj u hotelima'

>> 'Kvaliteta najboljih kampova slična onoj u hotelima'

Za to je mogla kupiti najmoderniju vikendicu. Umjesto nje, bogata oprema putuje od kampa do kampa. 'Nisam željela apartman. U kamperu se osjećam slobodnije', rekla je Nicole. Ovakvih je gostiju sve više. Uživaju u zvukovima prirode.

'Glamping turizam zadnjih godina već se pojavljuje u hrvatskim kampovima. Najskuplji autodomovi koštaju do pola milijuna eura', rekao je Marinko Marinović, voditelj kampa. Tu je i informatička oprema. Gost kampa Jens Peter Raun ni u kampu ne može bez prijenosnog računala. 'Imam privatni posao u Danskoj. Moram biti u tijeku, primati i slati elektroničku poštu', rekao je Jens.

'To su praktički namješteni uredi, poslovni ljudi koji sebi ne mogu dopustiti da su isključeni iz zbivanja u svojim tvrtkama', dodaje Marinko. Ni kampovi nisu kao što su nekad bili. Tradicionalnih šatora sve je manje. 'Ovo se djeci sviđa. Tražili smo kuću za odmor, ali oni su rekli: Ne, želimo spavati u našem šatoru', ispričala je Karina Christensen.

Za razliku od njih, bivši pustolovi na bolji standard su se brzo naviknuli. 'Kampiranje je luksuznije nego kad sam bila dijete. Tada nismo imali ni toplu vodu', rekla je Rikke Hansen. 'Ovo je opuštajuće. Možemo se bolje odmoriti i kuhati kad god želimo', rekao je Henrik. A za one kojima je putujuća vila samo san, dovoljna je i - domišljatost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene