Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprema se proslava

Doznajte što ćemo od zemalja članica dobiti za ulazak u EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulazak Hrvatske u Europsku uniju bit će obilježen slavljem, ali i nizom kulturno-umjetničkih darova koji nam stižu iz cijele Europe. Hrvatska poziva goste, visoke dužnosnike iz Europe, a europske metropole nama poklanjaju umjetničke izložbe, koncerte pa čak i bicikle.

Glavna proslava bit će u Zagrebu, no slavit će se u cijeloj Hrvatkoj. Ansambl Lado bit će dio proslave. Godinama Hrvatsku predstavljaju u svijetu i jedan su od naših najpoznatijih brandova.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna Odgovor na dobrodošlicu Pogledajte video zahvale hrvatskih građana Poljskoj!

'Koliko ćemo mi dobiti od Unije ovisi o nama samima, mi moramo biti svjesni da smo mala zemlja po površini i broju stanovnika, ali smo zemlja iznimno velike kulture', kazala je Ivana Lušić, ravnateljica ansambla Lado.

Državni vrh u goste poziva premijere zemalja europske unije i najviše predstavnike Europske komisije. 'Bit će, dakako, centriran središnji politički dio u Zagrebu, a koliko znamo, svaki će grad prirediti jednu svoju feštu', kazala je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

>> 'Hrvatska će biti mali, ali važan dio EU tržišta'

Koncerte, ali i velike umjetničke izložbe na dar nam stižu iz zemalja unije. 'Nizozemski projekti koji su inkluzivni planiraju darivati bicikle i velikog D.J.-a jer su zabrinuti za veliki euroskepticizam koji postoji među mladima', dodala je Violić.

Jedan od najvećih darova je slavna Caravaggiova slika koju građanima poklanja Italija, a moći će se pogledati u muzeju za umjetnost i obrt.

Austrijanci će darovati laserski show, a bit će i manjih darova, možda nalik na poljsku video čestitku koju smo dobili da na dan potpisivanja pristupnog ugovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene