Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Nove godine

Doznajte koja su tražena zanimanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na to da brojka nezaposlenih iz dana u dan raste, dobro je znati koja se zanimanja na tržištu traže i u koja se isplati ulagati.

Nova godina donosi nove trendove na tržištu rada: sada svima treba energetski certifikat za stan pa su traženi građevinari. U tijeku je i legalizacija pa posla imaju arhitekti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo 15 godina Liječnici odlaze raditi van, no znate li koliko je država platila njihovo školovanje? Slika nije dostupna Zadovoljstvo ispred novaca MojPosao: Najviše ljudi bira zanimanje prema osobnom afinitetu

Informatičari će i u ovoj godini biti na vrhu ljestvice poželjnih zanimanja. A i liječnika u Hrvatskoj, prema podacima liječničke komore, nedostaje.

Pomagati drugima u bijeloj kuti želja je i 22-godišnjeg Frana Novaka. Kada je donosio odluku čime se želi baviti u životu, mislio na budućnost. 'Osim što sam već prije imao interesa za medicinu, znao sam da u traženju posla jednog dana kad završim fakultet vjerojatno neće biti problema, kao možda sa nekim drugim zanimanjima u kojima se teže nalazi danas nalazi posao u vrijeme krize', kaže Fran.

VIDEO Hrvatska tvrtka među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Novi zakoni s područja građevinarstva, koji propisuju obvezan energetski certifikat stvorili su nove poslovne prilike i za mlade građevinare. Posla u njihovoj struci ima sve više. U današnje vrijeme život bez računala, mobitela i tehnologije postao je nezamisliv, zato informatičari, inženjeri i programeri sve lakše dolaze do posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene