Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kiše...

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više nema prijepora: jesen je doista stigla! Nakon predugog ljeta, priroda je zaključila kako treba širom otvoriti putove jeseni.

Učinila je to vrlo odlučno: obilnom kišom, zaglušnom grmljavinom, hukom vjetra i zamjetnim zahladnjenjem. Nitko nije mogao previdjeti njezin nastup, a pogotovo Riječani s potopskom kišom količine 220 milimetara.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Darijo Brzoja: Stiže velika promjena vremena - 1 VREMENSKA PROGNOZA VIDEO Objavljeno posebno upozorenje zbog padalina, moglo bi biti i poplava. Meteorolog otkriva gdje će biti najgore

Na vremenskoj karti zamjećujemo odstupanje fronte hladnoga oceanskog zraka, ali i zadržavanje ciklone u centralnom dijelu Sredozemlja. Zatim će Hrvatsku zahvatiti ogranak anticiklone sa zapada, što će donijeti proljepšanje vremena, kakvo priliči ranoj jeseni.

Sutra će ujutro u Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom, najjačom u Dalmaciji, gdje će biti pljuskova i grmljavine. Jutro će biti najhladnije u gorskoj Hrvatskoj, a najtoplije u dubrovačkom primorju. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura, koja će podno Velebita imati olujne i orkanske udare.

>> 'Ovakva promjena vremena šok je za organizam!'

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji danju će prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom, koja će najdulje trajati u Slavoniji, dok se na zapadu potkraj dana može malo i razvedriti. Bit će malo toplije nego danas, ali unatoč tomu hladno, i hladnije na zapadu nego na istoku. Hladnoći će pridonijeti i umjeren sjeveroistočnjak.

U Istri i na Kvarneru umjereno i znatno oblačno, mjestimice s malo kišice, uglavnom ujutro. U Gorskom kotaru i Lici pretežito oblačno s povremenom kišom. U gorskoj Hrvatskoj bit će hladno, a na Jadranu će malo zatopljeti. Puhat će bura, uglavnom umjerena, a podno Velebita jaka s olujnim udarima.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će najkišovitije biti u južnoj Dalmaciji. Bit će hladnije nego danas i pritom najtoplije u Dubrovniku. Puhat će umjerena i jaka bura.

U kopnenoj će Hrvatskoj u subotu još gdjegdje na istoku i u području dinarskog gorja biti malo kišice, a zatim se očekuje sunčano vrijeme uz zatopljenje, ali i uz svježa jutra, ponegdje s maglom. U subotu u Dalmaciji još može biti ostataka kiše, a inače će biti sunčano uz porast temperature. Vjetar će oslabjeti i biti sa sjeverne polovine obzora. Ne bi smjelo biti teškoća u prometu.

S blagdanom Male Gospe počinje rana jesen, s hladnijim vremenom. Zagorski puk veli: Tko po Maloj Maši kosi, taj na peći suši! Noću se dobro utoplite, a ni sutra nemojte zaboraviti prikladno se odjenuti!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene