Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza

Stiže promjena vremena: Čeka li nas vrlo kišni Uskrs?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan smo počeli s lijepim i ugodnim, toplim proljetnim vremenom, a kako stvari stoje, odnosno ako se ostvare prognoze za vikend, mogli bismo ga završiti s kišom i osjetno svježijim zrakom.

Toplo, hladno, tema je ovog travnja, čak će i idućih dana temperatura ponešto varirati, tu i tamo bit će kiše, bit će i sunca. Možda jest tipično proljeće, no mala je to utjeha ako nas na Uskrs dočeka kiša i svježina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

No, što je, tu je, vidjet ćemo koliko će se izračuni za vikend idućih dana mijenjati, zasad polako ipak slabi anticiklonalni greben nad našim područjem, a sa sjeverozapada nam se približava i stiže hladna fronta.

Danas ujutro, u sjevernim i zapadnim kopnenim krajevima polako će već biti naznake promjene vremena, skupljat će se, prvo oni visoki oblaci, a prema sredini dana i onih konkretnijih posvuda će biti više. Već tad, moguće je malo kiše, na sjeveru, u gorju ili na sjevernom Jadranu. Jedino će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano.

Poslijepodne, u središnjim krajevima prevladavat će oblačno vrijeme, povremeno uz slabu kišu ili pokoji pljusak. Od sredine dana zapuhat će sjeverac i sjeveroistočnjak, i premda će najviša dnevna temperatura biti između 17 i 20 stupnjeva, prema kraju dana osjetno će osvježiti.

Slično i u Slavoniji, poslijepodne oblačnije, uz nešto manje šanse za kišu ili pljusak, no nećemo ih u potpunosti isključiti. Mjerit će se 20-ak stupnjeva, a puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, također više oblaka, posebno u gorju gdje je kiša najizglednija. No i na moru može biti pokojeg pljuska, pa i grmljavine. Navečer će podno Velebita zapuhati na udare jaka bura. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 15, a na sjevernom Jadranu od 17 do 19 stupnjeva.

Jedino će se u Dalamaciji zadržati suho te uglavnom i sunčanije nego drugdje. Puhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom od 19 do 22 stupnja.

Zasad prognoza za Uskrs vrlo kišna

Od srijede će, čini se, ponovno biti više sunca, no povremeno i umjerene naoblake. U srijedu i svježije, a onda ponovno malo toplije. Za vikend ne garantiramo lijepo vrijeme, zasad je prognoza za Uskrs vrlo kišna. No o tom svakako više i ono što je najvažnije, preciznije, idućih dana.

Na Jadranu u nastavku tjedna pretežno sunčano, u srijedu još i uz jaku buru, nakon čega će ipak biti mirnije i ugodnije. No, kao i na kontinentu, samo do vikenda. Toliko o vremenu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene