Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI TJEDAN, NOVA IZNENAĐENJA

Stiže novo zahlađenje, pripazite na poledicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frontalni sustav koji nam je u petak osim snijega donio i obilnu kišu, odmaknuo se na istok. Sve više jača utjecaj ciklone nad Sredozemljem zbog koje će novih oborina biti početkom idućeg tjedna.

U subotu se uz bijeli pokrivač probudio svaki kraj unutrašnjosti, a najviše ga ima u gorju. Osim u unutrašnjosti snijega je bilo i u višim nadmorskim visinama na Jadranu. U subotu ujutro je u 7 sati na DHMZ-ovim postajama izmjereno od 5 centimetara u Zagrebu do 26 u Gospiću i Ogulinu te 29 na Sljemenu, a najviše ga ima na Zavižanu, ukupno - novog i starog 66 centimetara, što znači da ga je od petka popodne napadalo više od 45 centimetara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U nedjelju bez oborina, ali osjetno hladnije, a uz tako niske temperature snijeg bi se na tlu mogao smrzavati i stvarati opasnu poledicu pa na to pripazite i u vožnji i u šetnjama,, a i počistite snijeg oko svojih domova. Frontalni sustav koji nam je u petak osim snijega donio i obilnu kišu, odmaknuo se na istok. Sve više jača utjecaj ciklone nad Sredozemljem zbog koje će novih oborina biti početkom idućeg tjedna.

U nedjelju ujutro na Jadranu i u gorju bit će promjenjivo oblačno, dok će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i istočnjak, koji će prema kraju dana sve više jačati. Temperatura će biti osjetno niža od današnje. Na kopnu ponovno jako hladno jutro, od -11 do -6, a uz obalu između -1 i 4 stupnja, na otocima i malo više.

U drugom dijelu dana djelomice sunčano, ali prema večeri sve oblačnije. Temperatura ponegdje ni poslijepodne neće prijeći nulu, a gdje prijeđe bit će do najviše 3 stupnja.

I na istoku prema kraju dana bit će sve više oblaka. I ovdje će temperatura biti tek koji stupanj iznad nule, a uz tako niske temperature snijeg bi se mogao smrzavati na tlu pa na to obratite pažnju.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će oblačnije, ali još uvijek bez oborina. Prema kraju dana bura će sve više jačati, pa bi podno Velebita na udare mogla biti i olujna. Temperatura u gorju bit će oko ili malo ispod nule. Na Jadranu neće biti tako niska, ali uz hladnu buru će se činiti niže od 9 stupnjeva koliko se najviše očekuje.

Na jugu će biti sve više oblaka te bi moglo biti i malo kiše. I ovdje će istočnjak i bura u jačanju pojačavati dojam hladnoće.

Tri dana

U novom tjednu nas očekuju nove oborine. One neće biti tako obilne kao u petak, ali još koja pahulja bi mogla pasti u ponedjeljak i utorak, zatim od srijede sunčanije. Osim toga idućih dana bit će hladno, osobito ujutro.

Na Jadranu će tjedan početi uz više oblaka i povremenu kišu. Ponegdje bi moglo biti i malo susnježice ili snijega. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura uz koju će se ove za Jadran niske temperature činiti i još niže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene