Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pravila zlata vrijedna

Doznajte kako sigurno putovati na odmor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nesreće češkog autobusa kada je poginulo osam osoba, hrvatska policija upozorava da je umor za upravljačem jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća.

Umor je najčešći krivac teških prometnih nesreća. Putovanja prema moru, posebice iz inozemstva preduga su i potrebno se nekoliko puta zaustaviti, predahnuti i osvježiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija izglasana nova Rezolucija Naši susjedi mijenjaju prometna pravila: Kaznit će vas i za ono što je u Hrvatskoj dopušteno Ilustracija Krenuo inspekcijski nadzor Putovanje iz pakla: Držali ih na granici cijelu noć, a onda počela agonija s autobusom

Iz Češke se u Hrvatsku putuje više od pola dana. Marijan je s obitelji obišao nekoliko hrvatskih odmorišta. 'Trinaest sam sati putovao u Hrvatsku. Svako malo stanem na 15 minuta', kaže.

Vožnju noću uvijek treba izbjegavati, neprestano upozoravaju u HAK-u. 'Treba biti odmoran, ne putovati nakon posla i cjelodnevnog rada. Bolje je putovati ujutro kada je hladnije', kaže Damir Novak iz Hrvatskog autokluba.

Vrućine, zastoji, duga putovanja iscrpljuju organizam vozača. 'Treba ponijeti dovoljno tekućine, pogotovo u ljetnim mjesecima', dodaje Novak. Većina vozača tvrdi da zna pravila. I da ih se pridržava.

S umorom u automobilu, upozoravaju stručnjaci, nema se smisla boriti. Pobijediti ga se može samo bez borbe, predahom, ako treba i kratkim snom negdje sa strane ceste.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene