Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav jača od svega

Doznajte kako izgleda vjenčanje u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mala ceremonija, slavlje uz sokove i slatkiše iz zatvorske trgovine i neizostavan medeni mjesec. Upravo tako izgleda brak sklopljen u hrvatskom zatvoru.

Sudbonosno 'da' u zatvoru se često izgovara. Ni zatvorske rešetke Remetinca ne mogu zaustaviti njihovu ljubav. Mladenka po svog odabranika dolazi sa slobode. ' U pravilu se urede i zatvorenik i njegova buduća supruga, a on bude bez lisica', kazala je Marijanka Tusun, načelnica Odjela za tretman.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji Lektira iza rešetaka, ilustracija (Foto: Gettyimages) Seks, lova, ćelija i Bog "Lektira" iza rešetaka: Provjerili smo što čitaju stanovnici najpoznatijeg hrvatskog zatvora, mogli biste se iznenaditi

Uz kumove, na polusatnu su ceremoniju pozvani su i uzvanici - roditelji i prijatelji. 'Zatvorenik u trgovini može kupiti sokove i slatkiše da počasti svoju mladenku i goste', kazala je Tusun.

>> Ovo je 5 najokrutnijih zatvora na svijetu!

Za razliku od zagrebačkog zatvora, iz najčuvanije hrvatske kaznionice u lepoglavski matični ured - mladoženja odlazi vezanih ruku i u pratnji čuvara, a ponekad i s lancima. Samo u Lepoglavi u bračnu luku godišnje uplovi desetak parova. Lani je, na isti način, brak sklopilo 50-ak zatvorenika i pritvorenika. Iako skromniji, dan je to kada mladenci u ničem ne oskudijevaju. Neki od njih žele da se snima i fotografira. Nikad nisam odbila', kazala je Štefica Videc iz matičnog ureda.

Uspomena je - besplatna. No, umjesto slavlja u restoranu, jedina povlastica je četiri sata dug medeni mjesec u prostoriji bez nadzora. No, poslije imaju pravo na još takvih susreta i to jednom ili dvaput na mjesec. Bračni život, kažu naši sugovornici, velikoj većini pomaže nakon odsluženja kazne. 'Moglo bi se reći da brak i djeca promijene njihov stil života', kazala je Tusun. Umjesto povratka kriminalu, okreću se novim obiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene