Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne treba odustati od prijave

Doznajte imate li pravo na povrat poreza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Porezne uprave pozivaju građane da požure s poreznim prijavama. Poziv se odnosi na one koji moraju prijaviti porez, kao i one koji misle da bi mogli ostvariti povrat preplaćenog poreza. Za to su im ostala samo 4 dana.

Zbog ukidanja većine poreznih olakšica mnogi građani odustali su od prijave poreza. Ipak, za neke građane nema izbora jer su prijavu obvezni podnijeti. 'To su oni koji su radili kod dva poslodavca. Oni su obvezni i svi oni koji vode poslovne knjige i koji utvrđuju dohodak na temelju poslovnih knjiga i svi oni koji primili dohodak iz inozemstva i nisu platili porez kako je propisano u roku od osam dana', kaže Lucija Turković Jarža, porezna analitičarka.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Slika nije dostupna oh happy day! Doznajte kada počinje isplata povrata poreza

Na posljednji dan za predaju prijava, u četvrtak 28. veljače produženo do 19 sati. Tko unatoč tome ne stigne u poreznu, prijavu može poslati i u nekoliko poštanskih ureda koji će raditi do ponoći. Sve ovo je potrebno, jer većina građana ovakve porezne prijave podnosi u posljednji trenutak.

Prema podacima Porezne uprave do petka 22. veljače prijave je predala tek trećina od očekivanih 820 tisuća građana. Za trudnice i roditelje na rodiljnom dobro je znati da im se isplati prijaviti porez.

>> Linić o bivšoj vlasti: Trošili su k'o najveći pijanci

'Ako su dio godine radile, a dio bile na porodiljnom, onda nisu iskoristili osobne odbitke. I sad zamislite da je primio pet plaća, a ostalo su bile naknade, priznato mu je samo pet osobnih odbitaka, a ima pravo na dvanaest naravno da se onda vraća porez', kaže Turković Jarža.

Prve isplate povrata poreza građani na svojim bankovnim računima mogu očekivati već u travnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene