457016
457016
457016
457016
457016

DOZNAJEMO Evo čime će se ubuduće baviti bivši premijer Zoran Milanović

  • , 14.11.2016., 13:12
  • Autor:
  • komentara

Iako je bilo različitih nagađanja o tome gdje će bivši premijer raditi nakon povlačenja iz stranke, čini se da je Milanović odlučio baciti se u poduzetničke vode.

 
 
 
 
Zoran Milanović postao poduzetnik (Video: Dnevnik Nove TV)
Zoran Milanović postao poduzetnik (Video: Dnevnik Nove TV)

Nakon kraha na zadnjim parlamentarnim izborima, sredinom rujna predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvanrednoj je konferenciji za novinare objavio kako se više ne namjerava kandidirati za čelnika te stranke. Ubrzo su počele spekulacije čime će se dalje baviti, jer je u više navrata isticao kako je već dugo vremena u politici.

Sve je podgrijala i njegova zamjetna neaktivnost u stranci i na čelu Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, a i na same sjednice Sabora kao zastupnik nije gotovo nikada dolazio niti u njima sudjelovao.

Podaci o tvrtki Zorana Milanovića (Foto: screenshot Sudski registar)

Milanka Opačić, bivša ministrica u Milanovićevoj Vladi, za Dnevnik Nove TV nedavno je komentirala da je on prisutan u stranci, ali ne sudjeluje u njenom radu. "Zoran Milanović u ovom trenutku traži posao. Za razliku od nekih drugih premijera koji su već s premijerske pozicije tražili svoje alternativno rješenje i imali su već dogovoren drugi posao, Zoran Milanović to nije napravio. U ovom trenutku traži posao i za 14 dana više neće biti ni predsjednik kluba ni predsjednik stranke. Onog trenutka kada nađe posao, otići će iz parlamenta", kazala je Opačić.

Naglasila je kako Milanović ni u kojem obliku ne sudjeluje u izbornom procesu koji bi trebao iznjedriti novog čelnika stranke, već se "bavi isključivo sa sobom i traži novo radno mjesto". 

Iako je bilo različitih nagađanja o tome gdje će bivši premijer raditi nakon povlačenja iz stranke, čini se da je Milanović odlučio baciti se u poduzetničke vode. Naime, pretragom web-stranica Sudskog registra Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske vidljivo je kako je ovih dana registrirao tvrtku pod nazivom EuroAlba Advisory, društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje.

Zoran Milanović u toj je tvrtki jedini osnivač i osoba ovlaštena za zastupanje. Sjedište joj je u Miramarskoj 24, temeljni kapital 20.000 kuna, a predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se