Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dospjele obveze

Trgovački lanci dobavljačima duguju gotovo 900 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački lanci dobavljačima duguju gotovo 900 milijuna kuna dospjelih obveza.

Pokazalo je to izvješće Ministarstva financija o ispunjavanju novčanih obveza 26 hrvatskih lanaca. Mercator, Konzum i Tisak rekorderi su po dugu, a DM, Lidl, Kozmo i Feroterm jedini u potpunosti poštuju zakon.

>> Zagreb: Doznajte koje će podružnice Holding privatizirati

Pročitajte i ovo PR Oglas Lidl pokrenuo suradnju s hrvatskim školskim sportskim savezom Ilustracija i oni su na mukama Provjerili smo možete li u najvećim trgovačkim lancima plaćati svim novčanicama eura: "Imamo molbu za kupce"

Tijekom dana na Novu TV stiglo je priopćenje iz društva Tisak d.d. koje prenosimo u cijelosti.

'U društvu Tisak d.d. dana 02. rujna 2013. godine započeo je inspekcijski nadzor Uprave za financijsko upravljanje, unutarnju reviziju i nadzor Ministarstva financija, a u svezi primjene Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Navedeni nadzor još je uvijek u tijeku te dosada nismo zaprimili zapisnik o utvrđenim činjenicama.

U svezi podataka koji su objavljeni u medijima o visini dospjelih, a neplaćenih obveza društva Tisak, napominjemo da su nakon 01. 07. 2013. kada je zakon promijenjen, poduzete dodatne mjere na usklađivanju našeg financijskog poslovanja s odredbama ovog zakona. Podaci o visini dospjelih obveza prezentiranih u medijima u značajnoj mjeri odudaraju od stvarnog stanja što će u konačnici pokazati i zapisnik po provedenom nadzoru. Tisak je uredno regulirao odnose sa svojim dobavljačima, a prema našim podacima 30 milijuna duga, što predstavlja manje od 1% godišnjeg prihoda društva Tisak, uredit će se u najkraćem roku. Želimo i istaknuti da Tisak uredno podmiruje u rokovima dospijeća ili ranije svoje obveze prema zaposlenima te korisnicima fiskalnih i parafiskalnih fondova', stoji u priopćenju.

Ministarstvo istražuje i činjenicu da veliki lanci u inozemnom vlasništvu imaju loše financijske rezultate, a većina domaćih posluje s plusom, pa sukladno tome i plaćaju porez na dobit.

'Oni koji ne poštuju rokove plaćanja mislim da trebaju imat jasnu poruku tu, znači primjena zakona u dijelu pokretanja optužnih prijedloga prema pravnoj osobi gdje je zapriječena kazna do milijun kuna', kazao je Branko Šegon, pomoćnik ministra financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene