Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva obiteljskog nasilja

'Došla sam pred zid, ako ne pronađem posao, oduzet će mi djecu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skloništima ili sigurnim kućama žene i djeca žrtve obiteljskoga nasilja imaju pravo ostati do godinu dana. Nakon toga moraju se osamostaliti. U krizi nema posla, a bez posla im oduzimaju djecu.

Jasmina je majka četvero djece koja je od nasilnoga supruga s djecom je pobjegla u 'Sigurnu kuću'. No, ondje mogu ostati još samo mjesec dana. 'Došla sam sad na taj jedan zid gdje ne znam što ću. Posla nemam', požalila se Jasmina.

Pročitajte i ovo Drama u osnovnoj školi - 3 Fizičko, verbalno i seksualno nasilje Situacija u zagrebačkoj školi eskalirala, oglasila se i ravnateljica, djeca u strahu: "Nema djeteta koje nije njegova meta" Ilustracija Reagirala policija Uzbuna u zagrebačkoj školi, učiteljica se s učenicima zaključala u učionicu: "U šoku smo. Sjetite se što je bilo u Beogradu"

Bez posla Jasmina ne može iznajmiti stan. Bez stana ona i četvero mališana su na ulici. 'Mislim da nije sramota reći, meni treba pomoć. Prvenstveno mi treba posao. Ja ne želim da mi netko pomaže da bi ja sjedila kod kuće', kazala je Jasmina koja je drvni tehničar. No, radila bi bilo što samo da zadrži djecu. 'Na livadi, na polju, nebitno. Meni je bitno da ja radim, da ne dovedem se ne dovedem u situaciju da mi se oduzmu djeca', kazala je.

>> Split: Otac 13 godina seksualno zlostavljao maloljetnu kćer

Djeca su se tek oporavila od nasilja kojega su godinama trpjeli. Novi šok bi im bio odvajanje od majke. 'Ovdje su dobili prvu šansu. Bilo bi zaista, zaista žalosno da ne dobiju ponovno šansu kada izađu van odavde', kazala je Ivana Sučić iz Sigurne kuće.

Većina zlostavljanih žena ne dobije novu šansu. Zbog financijske ovisnosti više od 60 posto ih se vraća mužu zlostavljaču. 'Mislim da treba nešto učiniti po ovom pitanju. Imaju šansu za normalan život. U pitanju su četiri dječja života i jedan život odrasle žene', kazala je Sučić.

U pakao nasilja Jasmina ne želi vratiti svoju djecu. 'Ja mislim da nisam loša mama, da ja toj djeci mogu još puno, puno pružiti i želim im pružiti', kazala je Jasmina. Prije svega, život bez nasilja i krov nad glavom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene