Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Došenu ukinut pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječkom odvjetniku Velimiru Došenu u ponedjeljak je ukinut pritvor. Pritvoren je bio četiri dana, od četvrtka kad se vratio u Hrvatsku i na granici predao policiji.

Odvjetnik je jučer izašao iz bolnice, navodno se planira dan-dva odmoriti prije nego što se podvrgne nastavku liječenja i mogućoj operaciji na krvnim žilama.

Pročitajte i ovo Posljednja ovosezonska epizoda emisije Provjereno (Foto: Dnevnik.hr) - 7 KRAJ SEZONE Što se zbiva iza kamera: Reporteri Provjerenog progovorili o trenucima koji su im se najviše urezali u sjećanje Slika nije dostupna Za Došenom raspisana policijska tjeralica

Postupak protiv njega se nastavlja, ali će se u nastavku postupka braniti sa slobode.

Došen je osumnjičen za kažnjivo djelo sprječavanja dokazivanja, a prvi put je uhićen 8. rujna zajedno s još sedam osoba osumnjičenih za to kažnjivo djelo te za iznudu.
 
Istražni sudac je tada Došena pustio iz pritvora, a odvjetnik je otišao u Zagreb na bolničko liječenje. 

Nakon žalbe Općinskoga državnog odvjetništva Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odredilo je pritvor za Došena kako bi se onemogućio utjecaj na svjedoke. 

Budući da ga policija nije pronašla, izdana je tjeralica, a zatim se Došen medijima telefonski javio iz Švicarske, da bi se nekoliko dana kasnije predao policiji na graničnom prijelazu Rupi .

Prevezen je u riječki zatvor, gdje mu je pozlilo, a potom je prevezen u u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene