Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za Došenom raspisana policijska tjeralica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za riječkim odvjetnikom Velimirom Došenom, koji se tereti za kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja, jučer je, nakon što mu je određen pritvor, raspisana policijska tjeralica budući da ga policija nije mogla pronaći.

Pritvor protiv osumnjičenog odvjetnika Velimira Došena, kojeg se tereti za kazneno djelo pomaganja u sprečavanju dokazivanja, odredilo je jučer Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci, na temelju žalbe Državnog odvjetništva, zbog bojazni od ometanja istrage utjecajem na svjedoke. 

Pročitajte i ovo Kaja Kallas Ima ih još Rusija izdala tjeralicu za estonskom premijerkom: "Ovo je samo početak" Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

Odvjetnik Došen je nedavno priveden s još sedam osoba, a protiv svih osmero pokrenuta je sudska istraga jer se sumnjiče se za kaznena djela iznude i sprječavanja dokazivanja te još neka kaznena djela. 

Budući da boluje od kronične bolesti od koje mu je tijekom saslušanja pozlilo, Došen je bio pušten da se brani sa slobode. Ostalima je određeno produljenje pritvora od 30 dana. Prema pisanju medija, odvjetnik Došen je zbog zdravstvenih tegoba hospitaliziran najprije u riječkoj, a potom i u zagrebačkoj bolnici. 

Policija ga je jučer pokušala pronaći na poznatim adresama i u bolnici u Zagrebu, međutim, odvjetnik je ostao nedostupan. Zato je za njim raspisana policijska tjeralica. 

Izvanraspravno vijeće prihvatilo je pak jučer žalbu Vulneta Sedollija, kojeg se tereti zbog kaznenog djela pokušaja iznude, nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, pa će se on jedini iz osmeročlane skupine u nastavku sudske istrage braniti sa slobode. 

Velimir Došen ne bježi od pritvora i ne će bježati, kazao je danas Došenov branitelj Goran Gatara, napomenuvši da o sudskoj odluci o određivanju pritvora ni Došen, ni njegovi branitelji još nisu službeno obaviješteni, kao ni o policijskoj tjeralici za njim.

Gatara je telefonom kazao Hini da nije u vezi s Došenom te da će sutra, kad dobije odluku o pritvoru, pokušati s njim stupiti u kontakt. 

Policija je danas izvijestila da je za riječkim odvjetnikom Velimirom Došenom, osumnjičenim za kažnjivo djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja, još jučer, pošto mu je određen pritvor, raspisana službena tjeralica. 

Potraga za Došenom je u tijeku, a policija ga još nije pronašla, kažu u policiji. 

Došen je jedan od osmero nedavno uhićenih u Rijeci i jedini koji je tada bio pušten da se brani sa slobode. No Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je jučer žalbu Državnog odvjetništva i osumnjičenom odvjetniku Došenu odredilo pritvor zbog bojazni da će ometati istragu utjecajem na svjedoke. 

On je među šestero osumnjičenih za sprječavanje dokazivanja u svezi sa slučajem propucavanja "porschea" na riječkoj Rivi potkraj kolovoza, za što je okrivljen 24-godišnji Robert Filipović iz Rijeke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene